weboldal készítés

Ha az Ön célja is a WordPress weboldal készítés, akkor van egy jó hírünk: ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy miként alakulnak a WordPress weboldal készítés árak 2023-ban. Amennyiben rendelkezik saját vállalkozással, viszont még nincs weboldala (vagy a meglévő honlapot újítaná fel), mindenképpen a WordPress CMS rendszert ajánljuk. Mindjárt részletesebben mutatjuk is, hogy miért.

A WordPress CMS rendszer

CMS rendszer az angol Content Management System kifejezés rövidítéseként alakult ki, és magyarul tartalomkezelő rendszert jelent. Ez az alapja minden weboldalnak, egyfajta weboldal-motorként működik.

Két nagy kategóriát különböztetünk meg a CMS rendszerek között: zárt és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszereket. A zárt forráskód előnye, hogy az ezzel rendelkező szoftverek biztonságosabbak, viszont egyedi fejlesztéseiknek köszönhetően nehezebb is őket kezelni, kevesebb a támogatás az interneten, és gyakran költségesebbek.

nyílt forráskódú szoftverek viszont általában ingyenesen hozzáférhetőek, szabadon módosítható a kóduk, és szinte bárki saját kedve szerint személyre tudja őket szabni.

A világon a legnépszerűbb CMS rendszer a WordPress, amelynek hivatalos oldala itt érhető el. Ingyenesen letölthető, szabadon használható weboldal készítés céljából, és rengeteg bővítményt, sablont, testreszabási lehetőséget biztosít a felhasználók számára. Viszonylag könnyen is kezelhető a WordPress, viszont mindenképp kell legalább pár hét vagy hónap gyakorlás, hogy az alapokat elsajátítsuk.

Miből áll a weboldal készítés?

A honlap készítés néhány alapvető lépésével ismerkedünk meg. Minden a tökéletes domain név kitalálásával és lefoglalásával kezdődik. A domain név lesz a weboldalad online megnevezése.

Általában domain név regisztrátoroknál szoktuk bejegyezni a számunkra ideális tartománynevet, azonban ez szinte mindig megegyezik a tárhelyszolgáltató (hosting) személyével. A tárhely azért szükséges, hogy a weboldaladon megjelenő képek, videók, fájlok, szövegek megmaradjanak és legyen hol őket tárolni.

Ezt követi a CMS rendszer, azaz a mi esetünkben a WordPress feltelepítése a tárhely szerverére. Az előző két összetevővel ellentétben ez már nem kerül pénzbe. Emellett szükséges még az SSL tanúsítvány megvásárlása és aktiválása, amellyel minden új weboldal biztonságosabbá tehető.

Továbbá kelleni fog még számos bővítmény és egy felhasználóbarát, jól optimalizált weboldal sablon is. Ezeket a WordPress a legtöbb esetben ingyen adja, de vannak olyan prémium verziók is, amik pénzbe kerülnek.

WordPress weboldal készítés árak

Ami biztosan pénzbe fog kerülni, akár önállóan, akár profi weboldalkészítő csapattal kezd valaki el egy új weboldalt, az a domain név regisztrációja (ami éves díjjal bír) és a tárhely megvásárlása (szintén lehet éves vagy akár havidíjas is). Ezek hozzávetőlegesen évi 20-30 ezer forintot tesznek ki alap esetben, de persze a jobb minőségű szolgáltatások akár több százezer forintot is elvehetnek a pénztárcánkból.

Bár a WordPress ingyenes, mégis attól függ a projekt ára, hogy szeretnénk-e prémium bővítményeket és sablonokat használni. Az egyedi fejlesztések ugyanis sok pénzbe kerülhetnek.

Amennyiben beérjük egy vadiúj, gyors és jól felépített, gondosan megtervezett honlappal, ami UX/UI design szempontjából is jól teljesít, megfelelően van keresőoptimalizálva, úgy nagyjából 200.000-300.000 Ft közötti összeget kell bekalkulálnunk. Részletesebb tájékoztatásért olvasd el a weboldal készítés árak bemutatásáról szóló bejegyzést.

Ebben az összegben benne van a teljes projekt a tervezéstől a kivitelezésig, amely magában foglalja a webdesigner, a szövegíró, a SEO specialista és a weboldal korrektor munkáját is.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.