kép

Sosem felejtem el a pillanatot, amikor izgalomtól lázban égve az édesapám születésnapi ajándékát rendeltem meg. Ez volt az első alkalom, amikor találkoztam a vászonképekkel.

Annyira izgatott voltam, de épphogy kibontottam a terméket, csalódottan realizáltam, hogy az édesapám feje le volt maradva a képről. Aztán hónapokon át azon gondolkoztam, hogy miért nem lehetett volna ezt jobban csinálni.

Valójában lehet, és el is kerülheted az ilyen kellemetlen helyzeteket! Tarts velem és pontosan tudni fogod, hogy kitől érdemes rendelni és kitől nem!

Így kellene csinálni…

Az automatizáltság mértékét csökkenteni kell, valamennyire legalábbis biztosan. Ez megoldható úgy, hogy manuálisan készítik elő a képet, kapcsolatot tartanak veled, a megrendelővel, és addig, amíg nem hagytad jóvá a látványtervet, addig nem csinálnak semmit. A vaszonkep.hu weboldalán rendkívül egyszerűen rendelhetsz, és folyamatosan tarthatod a kapcsolatot a gyártókkal.

De mi az oka annak, hogy sokan mégsem ehhez igazodnak, és eljátsszák a vásárlók bizalmát? Ezt sajnos sosem fogjuk megtudni, de annyi biztos, hogy a folyamatos fejlődésre minden gyártónak törekednie kell.

Minden, amit a vászonképekről tudnod kell, és még annál is több!

A vászonkép nem más, mint egy vakrámára feszített produktum, a vászonfotó pedig egy vászonnyomat, ami még nincs felfeszítve.

Sokan úgy gondolják, hogy ez a két dolog egy és ugyanazon termék, pedig nem! Ez a drága és bölcs Google hibája. A lényeg, hogy majdnem ugyanazt jelentik, attól függően, hogy felfeszítik-e vagy sem. A vakráma nélküli képet egyébként vászonnyomatnak szintén nevezhetünk. A vásznat többnyire kézi erővel feszítik fel a keretre, aztán a hátoldalán takkerolják.

A vakrámának és a vászonnak is többféle mérete létezik. Habár felmerül bennünk a kérdés, hogy mi befolyásolja a minőséget, nos, nemcsak a méret. Az elkészült fotók minősége lesz a meghatározó, hiszen ha ezek homályosak, akkor nehéz bármit is kezdeni velük. Bárki készíthet jó képet, ha odafigyel a felbontásra. A megfelelő fényviszonyok ugyancsak sokat nyomnak a latban.

Ahogyan és amit rendelhetünk

Érdemes tehát utánajárni annak, hogy a gyártók mekkora felbontású fotókkal tudnak dolgozni, illetve régi képek esetében erősen ajánlott érdeklődni, egyáltalán van-e remény a megmentésükre.

Rendelhetünk többrészes vászonképeket, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy fotót rakunk ki úgy, mint egy kirakóst egymás mellett, valamint összeállíthatunk egy montázst is. Ez esetben már egy képre szerkesztünk több képet. A mozaikfotó pedig azt jelenti, hogy sok apró fotóból áll majd össze egy nagyobb kép.

A vászonképek általában 3-5 nap alatt készülnek el, s nagyjából egy hét az átfutási idő. Szinte bármilyen alkalomhoz passzolnak, ezért nem meglepő módon közkedvelt ajándéknak minősülnek napjainkban is.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.