WC csésze

A fürdőszobák tervezésekor, felújításakor számtalan kérdés merül fel a beépítendő anyagokkal kapcsolatban, hogy az intim helyiség esztétikailag és funkcionálisan is megfeleljen az elképzeléseknek.

A szaniterek meghatározó elemei a fürdőknek, így kiválasztásukra nagy gondot kell fordítani, akár egy új fürdő kialakítására, akár a meglévő felújítására kerül sor.

A mosdók, kádak, zuhanytálcák mellett nem kevésbé hangsúlyos elemek a WC-k. Számos lehetőség közül választhatunk ízlésünk és igényeink szerint, azonban érdemes megfontolni a fali WC csészék telepítését.

Modern fürdőszoba, jobb térkihasználás

A fürdőszoba vagy mellékhelyiség berendezésénél sokan nem fordítanak különösebb figyelmet a WC csészére, pedig mind esztétikailag, mind pedig a hatékony térkihasználás, valamint a tisztíthatóság szempontjából is lényeges. A Zuhanykabin.hu WC csésze kínálatában széles választékot találsz, bármilyen stílusban is szeretnéd kialakítani a helyiséget.

A vintage stílus hívei ma is előszeretettel használják a klasszikus stílusú lábazatos mosdókat és lábas kádakat, valamint a stílusban hozzáillő WC csészéket, azonban a modern, minimalista dizájn rajongói inkább a légiesebb, egyszerűbb vonalú darabokra szavaznak.

Továbbá azok is, akiknek a higiénia elsődleges, és nem szeretnének sok időt tölteni a takarítással. De azok is a fali WC-ket részesítik előnyben, akik jobb térkihasználást szeretnének elérni, mivel ezen változat esetében a tartály nem foglal helyet.

Letisztult stílus és dizájn

A fürdőszobák megújításának látványos részlete lehet egy falra szerelhető WC csésze, lévén, hogy nem támaszkodik a talajra, elegáns, lebegő hatást kelt, ezáltal vizuálisan növeli a teret. A minimalista kialakítás miatt harmonikusan illik a modern fürdőszobákba. Magasabb ára miatt vajon megéri-e ilyet telepíteni a helyiségbe?

A falra szerelt WC-t működtető mechanizmusok a fal mögött vannak elrejtve egy tartószerkezet révén, így nehezebb hozzáférni a tartályhoz hibaelhárításkor.

A csésze nem ér a padlóhoz, ezáltal takarítani is könnyebb körülötte, nem halmozódik fel a kosz, így higiéniailag jó választás. Beszerelése azonban a biztonságos rögzítés és a megfelelő működés érdekében szakembert igényel, így költségesebb lehet.

Maximálisan testreszabható és kényelmes

A falra szerelt WC-k magassága az igények szerint változtatható, így mindenki számára kényelmes megoldást, valamint stílusban és színben is változatos lehetőségeket kínál, a minimalista dizájntól a retro stílusig. Ezenfelül az ülőke formája is szabadon választható.

Léteznek modellek beépített bidé funkcióval is, így egyetlen szaniterrel megoldható 2 funkció. A fali WC-k nem érintkeznek sem a padlóval, sem a fallal, nem továbbítják a hangokat, csendesebbek.

Az előnyök miatt érdemes elgondolkodni fali WC csészék beépítésén, akár új fürdőszobába keresel korszerű megoldást, akár a régi újítanád fel, ugyanis már magában ez a szaniter is képes jelentősen megváltoztatni a helyiség megjelenését.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.