lézeres szőrtelenítés

A bőrünkön kialakuló hibák miatt önbizalmunk is csorbulhat. Az olyan feltűnő problémák, mint például a keratosis pilaris tünetei megkeseríthetik mindennapjainkat. Szerencsére bizonyos bőrbetegségek már egyszerűen kezelhetőek.

Az apró piros vagy barna dudorok a bőr felszínén tűnnek fel, általában foltokban. A csirkebőrnek is nevezett jelenség kezelésére az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szőrtelenítése megoldást kínál. A végleges szőreltávolítással ugyanis javítható a páciensek állapota.

Hogy pontosan milyen módon alakulhat ki a betegség, kik veszélyeztetettek, és milyen kezelési módja lehet, erről bővebben cikkünkben olvashatsz.

A betegség kialakulásáról

A keratosis pilaris nevű bőrbetegség a szőrtüszőkben elhalt bőrsejtek és a keratin nevű fehérje felhalmozódása miatt alakulhat ki. A szőr növekedéséért felelős anyag túltermelődése eltömíti a szőrtüszőket, mely hatására kialakulnak a durva foltok. A comb, karok, fenék és arc a leginkább érintett terület, de bárhol megjelenhet, ahol szőrtüszők vannak a testünkön.

A bőr kiszáradása nem kedvez a betegségnek, így a téli hónapokban vagy szárazabb napokon még erőteljesebb lehet a jelenléte. Bár nem okoz más súlyos tünetet, mégis sokat ront megjelenésünkön, ezáltal pedig magabiztosságunkat is csorbítja.

Kik tartozhatnak a veszélyeztetett csoportokba?

Sok esetben a gyermekek és tinédzserek szenvednek ettől a betegségtől, mely a pubertás ideje alatt súlyosbodhat. Felnőttként is átélhetjük azonban a tüneteket, hiszen elsősorban genetikai okai vannak a megjelenésének. Emellett azonban más betegségek velejárója is lehet a kialakulása a pácienseknél.

Az asztma, a pajzsmirigy alulműködése, az ekcéma, az elhízás, a Down-kór és a cukorbetegség kísérő jelensége is lehet. A beteg területeken durva tapintásúvá válik a bőr, sokan pedig viszketésről is beszámolnak. Többféle módon kezelhető a betegség, melyek között egyszerűbb formákkal is találkozhatunk.

A kezelési módokról

A rendszeres hidratálás alapvető kezelési módja a keratosis pilarisnak. A gyengéd bőrhámlasztás, mely akár bőrrandírral is történhet, szintén hatékony lehet a tünetek megszüntetésében. Az AHA savval történő kémiai hámlasztást is javasoljuk, azonban ehhez már szakember segítségét kell igénybe vennünk. A bőr mélyebb rétegeiben hatolva gyulladáscsökkentő hatást is kivált.

A lézeres szőrtelenítés szintén egy legehetőség a betegség kezelésére. Miután a lézer energiája a szőrtüszőben fejti ki hatását és a szőr növekedést gátolja, így már a gyökerénél megszüntethetjük a problémát. Még a betegség korai szakaszában érdemes elkezdeni a szőrtelenítő eljárást, így néhány kezelés után már látványos eredmények érhetőek el.

Az érintett testtájakon elvégzett lézeres szőrtelenítéssel végleg megállhat a szőrnövekedés, mely hatására jelentős javulást érhetünk el a csúnya dudorok eltüntetésében.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.