ütvecsavarozók

Egy csavar becsavarása, eltávolítása több módon is lehetséges. Egyesek úgy döntenek, hogy kézi szerszámmal dolgoznak, mások pedig az akkumulátoros ütvecsavarozóra esküsznek.

Ebben a bejegyzésben ennek az egyszerű, ámbár hasznos szerszámnak a felhasználási lehetőségeit vesszük górcső alá, továbbá azt is eláruljuk, miben más az akkus ütvecsavarozó, mint a sima csavarozógép, vagy a fúrócsavarozó.

Mi az az ütvecsavarozó?

Az ütvecsavarozó a tehetetlenségi energia kihasználásával képes erősen behajtani a csavart akkor is, amikor az megakad. Nevét is onnan kapta, hogy kis ütésekkel dolgozik. Ki- és behajtásra szintén alkalmas.

Mikor használjunk ütvecsavarozót?

Az ütvecsavarozót leginkább akkor érdemes elővenni, amikor kis helyen, nagy erőt kell kifejteni. Legyen szó mindennapi, háztáji feladatokról, vagy épp az autó kerekeiről. Egy hétköznapi barkácsolásnál ugyanúgy hasznát vehetjük, mint egy profi szakember a munkájában. Rengeteg időt megspórolhatunk, és nagyon elfáradni sem fogunk, ha ezzel az eszközzel dolgozunk.

Akkus ütvecsavarozó

A gyors és hatékony csavarozás titka az akkus ütvecsavarozó használatában rejlik. Felhasználási lehetőségeit tekintve igen széles körű. Szűk helyen is kényelmesen dolgozhatunk vele, hiszen nincs hozzá hosszú levegőcső csatlakoztatva, és praktikusan használhatjuk.

Ez a típus komolyabb otthoni munkálatok (pl. tető javítása) esetén, vagy professzionális, ipari területeken is megállja a helyét. Sőt, kifejezetten népszerű szerszám, és egyes iparágak (pl. autóipar, építőipar), szakmák (pl. asztalos) nélkülözhetetlen kelléke.

akkus ütvecsavarozó

Kép forrása: Zákány Szerszámház

Hogyan válasszuk ki az ideális típust?

Az akkus ütvecsavarozó kiválasztása során több szempontot is érdemes mérlegelni. Idetartozik a fordulatszám (ideálisan 1600-1800 1 / min), a nyomaték (otthoni felhasználás esetén 100-200 nm már elegendő lehet), az ütésszám (akár 2000-3000 ütésszám), és az akkumulátor működési ideje, töltési ideje (gyorstöltővel akár 30 perc alatt feltölthető). Célszerű továbbá a gép méretét, súlyát is figyelembe venni.

Miben más, mint a fúrócsavarozó?

Gyakori eset, hogy a két szerszámot összetévesztik egymással. A válasz leginkább a komplexitásban található, hiszen a fúrócsavarozó alapvetően összetettebb eszköz. Falat, téglát, betont egyaránt fúrhatunk vele, de dübelezéshez, lyukak kialakításához is bátran felhasználható. A legnagyobb különbség azonban egyszerűen az, hogy a fúrócsavarozó nem alkalmas csavarok behajtására – az ütvecsavarozóval ellentétben.

A sima csavarozógéppel se keverjük!

Az akkus ütvecsavarozó továbbá nem összekeverendő a sima csavarozógéppel sem, hiszen sokkal magasabb nyomatékkal bír, nehezebb a súlya, és a működési mechanizmusa is más. Igaz, egy profi akkumulátoros gép egy kicsit zajosabb, hangosabb társainál, ennek ellenére hatékonysága vitathatatlan.

Szerszám vásárlása a Zákány Szerszámháztól

Akkus ütvecsavarozó, vagy egyéb szerszám beszerzése esetén is mindennél fontosabb, hogy a megfelelő webáruházból vásároljunk. A Zákány Szerszámház megfelel ezeknek a követelményeknek, és a széles kínálat a barkácsolók, szakemberek igényeit is kielégíti. További kérdés esetén kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, akiktől a garanciával, rendeléssel és átvétellel kapcsolatban is lehet érdeklődni.

Képek forrása: Zákány Szerszámház

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.