szemceruza

Egy olyan pontos vonalat húzni, amely vizuálisan tökéletesen kitölti a szempillasort, és kiemeli a szemeket, nem épp egyszerű feladat. Még a legrutinosabbaknak is többször próbálkozás szükséges ahhoz, hogy megalkossák a tökéletes szemkontúrt.

Emiatt is gondoltuk úgy, hogy hasznos lenne, ha az alábbi cikkünkben lépésről lépésre megmutatnánk, hogyan húzhatsz meg egy alapvonalat egy a DOUGLAS szemceruza és szémhéjtus kínálatában is kapható szemceruza segítségével, és ezt hogyan hosszabbíthatod meg, hogy tökéletes “cicaszemeket” varázsolj.

Vágjunk is bele!

Első lépésként szükség van a megfelelő alapozásra, hogy a szemkontúr a lehető legtovább kitartson. Vigyél fel egy réteg alapozót a szemkörnyékedre és a szemhéjadra, majd nézz a tükörbe!

Emeld fel kissé a fejed, csukd le a szemedet, és illeszd a szemceruza hegyét a szemhéj közepére, a lehető legközelebb a szempillavonalhoz! Fontos, hogy puha szemceruzát használj, mivel ezzel tudsz majd könnyen, szépen dolgozni és finomabb hatást elérni. Hogy ezt hogyan tudod leellenőrizni? Húzz a kézfejedre egy vonalat az általad választott sminktermékkel, majd próbáld elsatírozni az ujjaddal!

Aztán húzz egy vonalat a szem külső sarka felé! Ha lehetséges, akkor mindeközben támaszd a könyöködet az asztalra, hogy stabilabb legyen a kezed sminkelés közben! A húzás során pedig próbálj meg minél közelebb maradni a szempillák tövéhez!

Végül pedig rajzold meg a vonal többi részét a szem közepétől a belső szemzugig! Amennyiben nem vagy még biztos magadban, nem kell feltétlenül egy mozdulattal meghúznod a vonalat. Vigyél fel pöttyöket szempillasor mentén, majd apránként kösd össze őket!

Ha cicás szemeket készítenél

A macskaszem igazán trendi és mindenekelőtt feltűnő megjelenést képes varázsolni számodra mindenféle alkalomhoz. Különösen akkor, ha füstös szemsminkkel van kombinálva.

Elkészítéséhez indulj el a szem külső sarkából, az alsó szempillasornál, és kövess egy képzeletbeli vonalat a szemöldök felé! Válaszd ki ennek azt a pontját, ahol a túlnyúló szakaszának véget kell érnie, majd húzz egy vonalat a szemceruza segítségével a szemed sarkától felfelé a kiválasztott pontig!

Ezt követően pedig vezesd a szemceruzát a felső szempillasorhoz, néhány milliméterre a szemzugtól, és kösd össze az eredeti vonallal! Ezt a kis háromszöget kell kitöltened, és kész is van a macskaszem.

Extra tipp: Ha szeretnél igazán éles kontúrt rajzolni, akkor fogj egy kozmetikai zsebkendőt, hajtsd össze, és helyezd a túlnyúló vonal alá! Majd ezt óvatosan húzd felfelé átlósan, hogy megformáld a vonalat, amit némi korrektorral nem árt még finomra hangolni!

A tökéletes befejezéshez egy dolog semmiképp sem hiányozhat

A highlighter a csillogó pigmentek által képes reflektorfénybe helyezni az arcod fénypontjait, és így extra ragyogást kölcsönözni neki, ezért érdemes belőle felvinned egy keveset a belső szemzugra, valamint a szemöldök alá.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.