úszás füldugóval

Azzal mindenki tisztában van, hogy az egészséges élethez hozzátartozik a megfelelő mennyiségű mozgás. Gyakran az a nehéz kérdés, hogy melyik sportágat válasszuk, melyik illik az életvitelünkbe, a testi adottságainkhoz és a jellemünkhöz.

Talán kijelenthetjük, hogy az egyik legjobb sport az úszás, hiszen az egész testünket átmozgatja. Néhány hátulütője azért akadhat, például ha valaki nem szereti annyira a hideg vizet vagy érzékeny a fülére.

Féltem a fülem, mégis úszni akarok

Sokakat még az sem tántoríthat el az úszástól, hogy sajnos előfordulhat, hogy utána napokig intenzív fülfájás keseríti meg a hétköznapjaikat. Ennek kockázatát jelentősen csökkenti a hatékony hallásvédelem, azaz a füldugó úszáshoz.

Minden füldugó esetében, de különösen az úszáshoz használt terméknél fontos, hogy az tökéletesen illeszkedjen a fülünkhöz, még akkor is, ha testrészünk kisméretű. Gyerekek esetében gyakori az óvodán vagy iskolán belüli kötelező úszásoktatás.

Őket és szüleiket tehermentesítheti egy jól megválasztott füldugó, főleg ha a gyermek hajlamos a fülgyulladásra. Mivel egy jó minőségű füldugónak kiválóan zárnia kell, nem juthat víz a fülbe.

Hogyan válasszunk füldugót?

Sajnos a megfelelő füldugó utáni keresgélés nem könnyű, sőt akár nagyon hosszúra is nyúlhat. És még akkor sem kapunk rá garanciát, hogy biztosan a legjobbat találtuk meg. Ezért nem árt néhány kritériumot szem előtt tartani.

Ilyen például, hogy laboratóriumokban tesztelt, netán a vásárlók véleménye alapján továbbfejlesztett termékről legyen szó. Amennyiben többször felhasználható, a környezettudatos vevők kedvében is járhat.

A füldugó lehetővé teszi, hogy ne kelljen lemondanunk a különböző vízi sportokról és hatékonyan védeni tudjuk fülünket, ezzel együtt a hallásunkat. Ezért különösen fontos a már említett kialakítás és hogy milyen anyagból van.

A zajszűrés mértéke sem mindegy, mivel hasznos, ha az erősebb hanghatásokat kiszűri, míg az emberi beszédet, például az úszásoktató utasításait meghalljuk. Érdemes alaposan körüljárni a témát, hogy a legmegfelelőbb segédeszközt választhassuk.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.