barátnők

A mottód környezettudatosan és olcsón? Nincs ötleted mihez kezdj a leselejtezett derékszíjakkal? Lefogadom, hogy újrahasznosítási ötletektől vezérelve fantáziadús csináld magad megoldások keresel.

Most meg is mutatom mihez kezdj azokkal a régi szíjakkal, amiket megjavítani már nem lehet. De vétek lenne, ha a kukában landolnának.

Nyomós indok a bőrápolás mellett

Engedj meg egy gyors kitérőt a bőrök világába. Gondolj bele, mennyit foglalkozunk a saját bőrünkkel: tisztítjuk, hidratáljuk, fényvédővel kenegetjük, óvjuk a kiszáradástól és a szélsőséges időjárástól.

Az állatbőrből készült holmikra is hasonlóan kell tekintenünk. Hiszen ez az anyag a bőrfeldolgozás után is élő anyagként viselkedik – kiszáradhat, és a nedvességet is magába tudja szívni.

Ezért nem mindegy hogyan bánunk vele. A törődést azonban hosszú távon is meghálálja. A professzionális, méhviaszos bőrápolók csodát tesznek a bőrrel. Csupán egy néhány perces rutin műveletnek köszönhet az anyag újra régi fényében ragyog, így az eredeti bőr nadrágszíjak élettartama is elérheti a nyugdíjkorhatárt.

Most pedig jöjjön 3+1 csináld magad észbontóan jó kültéri tipp!

Újrahasznosítás ötletek bőr övből

1. Vintage szerszámtároló

A bőrből készült szerszámos táska a régi korokat idézi meg, amikor még nem léteztek hiperszuper multifunkciós szerszámosládák. A puha bőr tok védi az eszközöket a sérülésektől, karcolásoktól. Ha végeztél a szereléssel, a szerszámtartót egyszerűen csak tekerd fel, szíjazd körbe egy erős övvel – és már csaphatod is a hónod alá is.

2. Bőr lábtörlő

A csúszásmentes lábtörlő elkészítéséhez legalább 10-12 derékpántra lesz szükséged. Vágd le róluk az övcsatot, és rögzítsd őket szorosan egymáshoz. Az így elkészült stílusos bőr szőnyeg az előszoba vagy a terasz éke lehet, amin a vizes csizmák kiszáradhatnak.

3. Ajtódísz régi szíjból

A recycling jegyében gyönyörű kopogtató is kerülhet az ajtóra. Az egyedi dísz annál mutatósabb, minél többféle színű és típusú bőrt használsz fel hozzá. Kedved szerint tekerheted, csavarhatod, fűzheted egymásba a pántokat. Sőt, ha az aprólékos munka híve vagy, akkor kisebb darabokra is felszabhatod az anyagot.

Matrac pánt

Nincs többé széttekeredett tornaszőnyeg! Két darab övvel rögzítsd a matrac végeit – értelemszerűen vágd le a feleslegesen lelógó részt. Majd ezeken átfűzve, egy harmadik szíjból készíthetsz vállpántot is. Ezzel az egyszerű módszerrel a piknik plédet is könnyen magaddal viheted a kirándulásra.

+ 1. Kerti akasztók

A cserepes virágok fellógatásnak pofon egyszerű módja a bőrszíjas felfogatás. De hangulatos kerti lámpásokat is készíthetsz saját kezűleg, amihez csak befőttesüvegre, egy régi övre és gyertyára lesz szükséged.

Az üveg aljára kerül a gyertya, a nyakára pedig rögzítsd a bőr pántot, és akaszd ki a teraszra. Ezekkel az olcsó trükkökkel csodálatos hangulatot varázsolhatsz az őszi kertbe is.

Beindult a fantáziád? Akkor hagyd szárnyalni a kreativitásod, és próbálj ki minél több bőr övből készíthető hasznos ötletet.

Tippjeinket mentsd el magadnak későbbre!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Zöld

Comments are closed.