túra

Bár az idei tél még nem mutatta meg az igazi arcát, aki szeret túrázni könnyen megteheti. Nem mindenki kikapcsolódásként megy ki a természetbe, többen vannak azok, akiket a munkájuk köt a kinti élethez.

A mezőgazdasági munkák végzése, az erdészeti tevékenységek közben a munkaidő nagy részét a természetben töltik, extrém meleg, hideg esetén is. Nekik nagyon fontos a vízálló, meleg ruha, a tűzrakáshoz nélkülözhetetlen gyufa, meleg tea, kávé, napi energiadús élelem és víz.

De történhet velünk olyan negatív esemény is, hogy menekülnünk kell valami elől, hogy eltévedünk és nem tudjuk merre tovább. Ezekben az esetekben is jó, ha van nálunk egy-két olyan dolog, ami hozzásegít bennünket a túléléshez.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire lesz szükség a túléléshez, valamint kitérünk arra, miért jó, ha van nálunk minőségi felúszó kötél.

Mi az, amire feltétlenül szükség van?

Az alapvető és elsődleges igény ami kell hogy legyen nálunk víz, élelmiszer, ruha. Főleg, ha több napot is a szabadban töltünk. Amennyiben az a terv, hogy napokig a természetben túrázunk, több alapvető dolgot magunkkal kell még vinni.

Jól jöhet a gyufa vagy az öngyújtó, mert tüzet biztosan kell majd gyújtani, akár csak tea és kávé főzéshez is. Kelleni fog még vizes palackok, vizes kancsó, vízszűrő, hiszen víz nélkül nem lehet túlélni. Jó, ha van nálunk még szemeteszsák, alumínium fólia, mosogatószer, kések, és eszközök az ételek tárolására és fogyasztására, plusz még papírtörlő.

Ruházat, amire szükség lesz odakint

Nem kell ahhoz extrém időjárásnak lenni, hogy rendesen felöltözzünk, és az sem mindegy, hogy mit veszünk fel egy ilyen túrára, munkára, kempingezésre.

A kellemes téli kirándulás alapfeltétele a megfelelő zokni, bakancs, aláöltözet, kabát, sapka, kesztyű, ha lehet a külső réteg vízálló kivitelben, így szükség esetén még a szabadban is kibírjuk az éjszakát.

De jó, ha csomagolunk hosszú nadrágot, hosszú ujjú inget, több zoknit, jelentős számú alsóneműt, esővédő ruhát, hálóruhát és pólót, törölközőt, valamint napszemüveget.

A kellemes időtöltéshez

Nem csak a túlélésre kell felkészülni, hanem arra is, hogy kellemesen töltsük el az időt, így vihetünk még kártyát, társasjátékot, horgászfelszerelést, könyveket, magazinokat, zenelejátszót, távcsövet, kötelet. Ha felúszó kötelet viszünk, az még jobb megoldás, mert sokféle dologra fel lehet használni.

A felúszó kötél lényege, hogy alacsony fajsúlyú anyagból készül, így nem süllyed el, hanem a víz felszínén lebeg. Főként vízi sportokhoz és vízi mentéshez használják, nem csak  hajózáshoz.

Könnyen kezelhető, UV álló, színtartó, kopásálló, nagyon jó a szakítószilárdsága, savakkal, lúgokkal, tengeri organizmusokkal és rozsdásodással szemben ellenálló, könnyen kezelhető. Ha felúszó kötelet szeretnénk vásárolni, akkor sok színben kaphatóak, így mindenki találhat magának megfelelőt.

Ezekkel a tárgyakkal biztosan túléljük még a téli hideget is, akár több napos kirándulás alkalmával is.

Összegezve: Elmondhatjuk, hogy ha a szabadba készülünk mindig kell, hogy legyenek nálunk alapvető dolgok ahhoz, hogy bármilyen probléma esetén túléljük a kirándulást. Ezek közül a legfontosabb a víz, az élelem és a megfelelő ruházat.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.