pszoriázisos köröm

A pszoriázis tulajdonképpen egy krónikus autoimmun betegség, amely a bőr területén jelenik meg és egyre többeket érint hazánkban is. Ugyan nincsen rá konkrét gyógymód, de számos olyan módszer létezik, amelyekkel a tünetei enyhíthetők és a betegek ugyan úgy élhetik mindennapjaikat, akárcsak a betegség megjelenése előtt.

Kerüljük el a stresszt

A ma már szinte népbetegségnek számító stresszt ildomos elkerülni, ha pszoriázisban szenvedünk. Ki lehet próbálni különféle relaxációs technikákat, amelyek képesek a stressz feloldására. Ha nem boldogulunk egyedül, akkor kérjük ebben szakember segítségét. Ezenfelül kereshetünk olyan hobbit vagy egyéb tevékenységet, amely szintén megnyugtatásunkra szolgál.

Hidratáljuk a bőrünket

A hidratálás a pszoriázis esetében nagyon fontos. Csak olyan krémet használjunk, amely minőségi és törekedjünk arra, hogy sok természetes összetevőt tartalmazzon. Az összetevők között keressük az Aloe Verát, a Shea vajat, illetve az E-vitamint. Ezek nem csak hidratálják, hanem nyugtatják is a bőrt. A Balsan bőrápoló család például nagyon jó választás lehet.

Járjunk el kezelésekre

Ma már Magyarországon is elérhető a pszoriázis kezelés. Ez a betegség nagyon hasonlít az ekcémára, így érdemes egy bőrgyógyászt felkeresnünk, aki gondoskodik a kezelésről. Pontosan meg fogja mondani, hogy mikor és milyen krémet használjunk, esetleg milyen gyógyszert vegyünk be, hogy tüneteink enyhüljenek.

Figyeljünk oda az étrendünkre

Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek rossz hatással lehetnek a betegségünkre, akkor hiába járunk el kezelésekre vagy használjuk rá a legdrágább krémeket, nem fognak segíteni. Bizonyos élelmiszerek súlyosbítják a tüneteket, amelyek miatt nagyon nehéz napok várhatnak ránk.

Az egyedi és jól összeállított étrend segíthet a felépülésben, a tünetek enyhítésében. Kerüljük el az alkoholt, a feldolgozott élelmiszereket és a túlzottan fűszeres ételeket.

Végezzünk rendszeresen testmozgást

Előnyös lehet a kezelés során, ha sportolunk, hiszen az is képes csökkenteni a stresszt és javítja a hangulatunkat is. Mivel az immunrendszerünk erősödik, ezért biztosak lehetünk abban, hogy sokkal jobban ellenáll majd testünk a betegségnek.

Mindig olyan mozgásformákat válasszunk ki, amelyek nem terhelik meg nagyon a szervezetünket, ilyen lehet például az úszás vagy a különféle jógagyakorlatok.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.