kék cinege

A természet magával ragadó, gyönyörű, kiszámíthatatlan. És sajnos egyre távolabbi. „A fajok etetése a köztünk és a természet közötti kommunikáció megmentését szolgálja” – hirdeti David Attenborough.

Támogathatod ezt az elképzelést egy olyan intelligens etetővel, amely nemcsak gyakorlati célt szolgál, és zord időjárás esetén is biztosítja a táplálékot a kisebb és nagyobb tollas élőlényeknek, hanem összeköti a technológiát és a természetet. Hogyan?

okos madáretető

Gyönyörű otthon a madaraknak

A klasszikus madáretetővel ellentétben az okos madáretető képes figyelmeztetni, ha új látogató érkezik, mi több, fényképet készít a látogatóról.

A Bird Buddy, ahogy a technológiai etetőt hivatalosan hívják, az alkalmazásban figyelmeztet, ha egy madárlátogató telepszik az etetőre. Tehát ez pontosan az a fajta értesítés, amitől jobban érzed majd magad, nem pedig rosszabbul!

okos madáretető

Fényképezd le a madarakat jó közelről anélkül, hogy elrepülnének. Ráadásul az intelligens technológiának köszönhetően az alkalmazás felismeri az összes madárfajtát. Több mint ezer fajt tárol az adatbázisában. De nem csak a képek alapján ismeri fel a madarakat. A beépített mikrofonnak köszönhetően az alkalmazás a madárének alapján is képes felismerni, hogy milyen fajról van szó.

okos madáretető

Könnyű töltés, egyszerű design

Az egyszerű kialakításnak köszönhetően az etető természetesen illeszkedik bármely kertbe, ahol dizájnelemként is szolgál. A madáretető nagyon könnyen feltölthető madáreledellel. Fára, kerti házra, kerítéshez vagy korláthoz rögzíthető.

okos madáretető

okos madáretető

Az etetés és a fotó mellett jó ügyet is szolgál

Lehet, hogy azt gondolod, hogy szép dolog képet készíteni a madarakról, de egy kicsit értelmetlen. Nem így van. A Bird Buddy alkalmazással és az etetővel nemcsak a madarak etetésében segítesz, hanem rendkívül fontos információkkal járulsz hozzá a Madárvonulási és populációs adatbázishoz, amely segít a szakembereknek a madárvilág jobb védelmében és megértésében.

Mit és mikor kell etetni?

A letölthető alkalmazásban rengeteg tippet és trükköt is találsz a madarak etetésével kapcsolatban.

Kiemelt kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Tech

Comments are closed.