rossz testtartás

Néha anélkül, hogy észrevennéd, helytelen testtartást veszel fel. Akár a számítógép előtt ülsz, akár olvasol vagy írsz, a hanyag testtartás gyorsan és észrevétlenül kialakulhat. Nem kell hibáztatnod magad, mert erre is odafigyelni a rohanó mindennapokban nem mindig egyszerű feladat. De jó úton jársz, ha észrevetted és szeretnél tenni a fájdalom ellen!

Miként akadályozhat a nem megfelelő testtartás az életben?

Ha a hát fájdalmairól beszélünk az emberek jelentős többsége tudja, hogy miről van szó, hiszen egyfajta „népbetegséggé” vált a 21-ik században. Ez azt jelenti, hogy a legtöbben tudják, hogy min mész keresztül, milyen kényelmetlenséget érzel a helytelen testtartás miatt.

Hozzád hasonlóan a MozgásKlinika Budaörs páciensei átélték a kellemetlen tüneteket, mindaddig amíg megelégelték, és felkerestek olyan kezelési lehetőségeket, amelyek gyógyszerek és komoly orvosi beavatkozások nélkül hozták el a gyógyulást.

Miért fordul elő a helytelen testtartás?

Mint már említettük, a helytelen testtartás könnyen kialakulhat, ha sok időt töltesz az íróasztalnál, a számítógép előtt ülve, és a legkényelmesebb testhelyzet megtalálása miatt végül helytelenül kezdesz el ülni.

Még ha pillanatnyilag nem is veszed észre, mert a pozíció a kényelem érzését sugallja, idővel a következmények könnyen láthatóak és érezhetőek lesznek.

Másrészt a rossz testtartást az elhízás is okozhatja. A plusz kilók a fő tényező, amely a nem megfelelő testtartásra ösztönözhet, ami a gerincoszlop károsodásához vezet, sőt, a testet tartó összes ízületet érintheti, a medencét és a térdet is.

Ugyanígy, ha a gerinc izmai gyengék, ez is vezethet komoly testtartási hibákhoz. Ugyanakkor jó tudni, hogy a helytelen testtartással várandósság alatt, vagy akár magas sarkú cipő viselése közben is találkozhatunk, ezek igen gyakori kiváltó tényezők.

Melyek a helytelen testtartás első jelei?

Ha hosszú ideig helytelen testtartást veszel fel, hát- és vállfájdalmak jelentkezhetnek. Emiatt a feladataidat egyre nehezebb lesz elvégezni, teljesíteni, és nehezen tudsz arra koncentrálni, amit csinálsz.

Negatív hatásai nem csak fizikailag fognak megterhelni, de az állandó fájdalom és kényelmetlenség lelkileg is meggyötörhet.

Ha átélted ezeket a pillanatokat, javasoljuk, hogy sokkal jobban figyelj oda, adj magadnak annyi időt, amennyire szükséged van a kellemetlen érzés leküzdésére és a helyes testtartás kialakítására.

Tudjuk, hogy sok munkád van, de egészséged érdekében meg kell állnod néhány másodpercre, és kérned kell a megfelelő segítséget, amíg még nem túl késő, és enyhébbek a tünetek.

Milyen megoldások léteznek a helytelen testtartás leküzdésére?

A helyes testtartás élvezetéhez, a kellemetlen érzések leküzdéséhez fizioterápiás szolgáltatások igénybevételére van szükséged.

Néha speciális kivizsgálásra, röntgenre, MRI is szükséges lehet, de az esetek többségében egy felkészült gyógytornász elegendő ahhoz, hogy elkezdjétek közösen a megfelelő kezelést, aminek a felmérését követően egyénre szabott kezelési tervvel vágtok neki.

Egy kezelés tartalmazza mindazokat az eljárásokat, amelyek segítenek a gyors felépülésben. Nem kell félned, mert állandó támogatásban lesz részed, amit bármikor igénybe vehetsz, amikor csak szükséged van rá.

Számunkra az egészséged nagyon fontos, és mindig készen állunk arra, hogy a legjobb megoldásokat kínáljuk. Ne hagyd, hogy a fájdalom legyőzze életedet, dönts úgy, hogy megadod magadnak a szükséges kezelést!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.