raktározás

Míg magánemberként gyakran az átmenetileg fölöslegessé vált holmijainknak keresünk tárolóhelyet, addig egy vállalkozás számára a raktározás éppen a fontos erőforrások: alapanyagok, késztermékek tárolását jelenti.

Ahogy a logisztika egyre összetettebbé és kifinomultabbá válik, úgy lesz egyre általánosabb jelenség, hogy a cégek nem tartanak fenn saját raktárkapacitást, hanem kiszervezik ezt a tevékenységet.

Innentől a feladat profik kezében van, a cég pedig saját fő tevékenységére összpontosíthat. De hogyan válasszunk megfelelő raktárat?

A raktározás több mint tárolás

A városok peremén sorakozó hatalmas csarnokok létjogosultsága részben abból adódik, hogy sokkal többet nyújtanak, mint egy sor nagy teherbírású állványt és anyagmozgató eszközöket. Már az áruk puszta be- és kitárolása is összetett informatikai rendszerek által irányított folyamat.

Amikor pedig a szolgáltató az ügyfél teljes logisztikai tevékenységét átvállalja, és gondoskodik az áru-összekészítésről és a disztribúcióról is, számos további adminisztratív teendő adódik.

raktározás

A legnagyobb piaci szereplők mindemellett kiegészítő, úgynevezett értéknövelő szolgáltatásokat is kínálnak, például csomagolást, címkézést, zárjegyezést, promóciós csomagok összeállítását.

Látható, hogy a logisztikai vállalatok a legkülönfélébb megoldásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére, akár rugalmas, egyedi konstrukciók keretében is.

Raktározási megoldások egy kontinens tapasztalatával

Az 1931-ben egyszemélyes vállalkozásként alapított Raben Group 1993-ban kezdte építeni első saját raktárát a lengyelországi Gądki városában. Az azóta eltelt évtizedekben a cégcsoport dinamikusan terjeszkedett szerte Európában, és mára 15 országban több mint 160 saját telephelyet üzemeltet.

Számos ágazatban, köztük különösen az FMCG szektorban, az élelmiszeriparban, az autóiparban, a kiskereskedelemben, az elektronikában és vegyiparban tett szert számottevő tapasztalatra és piacismeretre.

Modern létesítményei pedig megfelelő infrastruktúrát biztosítanak akár egyedi, iparág-specifikus raktárlogisztikai megoldásokhoz is.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.