praktikus megoldások a fürdőszobába

A fürdőszoba kényelmére talán nem fordítunk akkora figyelmet, mint a nappalira, hálószobára. Pedig érdemes lenne. Nemcsak a komforton, hanem más szempontokon is sokat javíthatunk. A fűtés megtervezése, a praktikus gyakorlatok egyaránt segítik a teljes élményt. Ebben a bejegyzésben olyan megoldásokat mutatunk be, amelyeket célszerű lehet bevezetni a fürdőszobába.

Innovatív rendszerek, kiegészítők és hasznos tippek

Nem is gondolnánk, mennyi lehetőség adott már napjainkban ahhoz, hogy felturbózzuk az otthon egyik legintimebb helyiségét. Mindenekelőtt érdemes, sőt erősen ajánlott figyelembe venni az adott lakás, ház sajátosságait. Magyarországon például jellemző, hogy a lakásokban kisebbek a fürdőszobák, ezért helytakarékos megoldásokra van szükség. Fontos ezért, hogy törekedjünk a praktikusságra.

Elektromos törölközőszárító radiátor

Az elektromos törölközőszárító radiátor nem véletlenül egyre népszerűbb. Amellett, hogy dizájnos, jó megjelenésű, és fürdés után biztosítják a meleg törölközőt, komplex fűtési funkciókat is ellátnak.

Helyzetkihasználási szempontból is praktikus, így jól illeszkedik a magyar lakások sajátosságaihoz. Mindemellett pedig az ideális hőmérsékletet is biztosítja. A hagyományos típusokkal ellentétben, az elektromos törölközőszárító radiátor fűtése bármikor ki- és bekapcsolható.

törölköző szárító radiátor fürdőszobában

Kép forrása: Freepik.com

Kádparaván: kád és zuhany egyben

A kis fürdőszobákban általában vagy egy zuhanyfülke, vagy esetleg egy kisebb méretű kád fér el. Kád nélkül nincs lehetőség egy meleg fürdőre, zuhany nélkül pedig maximum a kádban való zuhanyzás marad, ami nem túl kényelmes. Ha mindkettőhöz ragaszkodunk akkor a kádparaván lesz a megoldás, amivel a zuhanyzás élménye egy kád mellett is kivitelezhető, mégsem fog úszni a fürdőszoba.

Falba süllyesztett polc a zuhanyzónál

Tisztálkodószerek a padlón – valószínűleg ismerősen cseng, mindenki megpróbálja a lehető legközelebb tárolni a fürdéshez való kellékeket. Ez sokszor nem túl kényelmes, és nem is esztétikus. Egy polc fúrása a falba is megoldhatja a problémát, létezik azonban ennél sokkal szebb módszer is.

Ráadásul divatosabb, jobb megjelenést is kölcsönöz egy falba süllyesztett polc, ahol a legfontosabb tisztálkodószereket, kellékeket lehet praktikusan tárolni. Akár még olyan dekorációval is kiegészíthető, ami jól bírja a fürdőszobai párát.

Páraelszívó

A páraelszívó szükségességét sokan megkérdőjelezik. Egy ablakos helyiségben is nagy hasznunkra válhat, egy ablaktalan fürdőszobában ez még inkább igaz.. A pára ugyanis a penészedés melegágya. Így akár télen sem muszáj áthűteni a fürdőszobát, mégis megszabadulhatunk a párától. Ezzel a helyiség élettartama is növekedhet, és egészségesebb levegőre tehetünk szert. A páraelszívó halkan, csendben teszi a dolgát.

Elektromos fűtés telepítése

A jövő fenntartható fűtése elektromos. A fürdőszobába is megéri bevezetni az innovatív, modern megoldásokat, amelyek kiegészítő fűtésnek is alkalmasak. Az elektromos fűtés egyszerűen felszerelhető, biztonságos és praktikus. Egy fali fűtőpanel, saját termosztáttal hosszú időre kényelmesen megoldhatja a fűtés kérdését. Egy elektromos fűtőszőnyeg pedig az elektromos törölközőszárító radiátorral kombinálva telitalálat.

elektromos fűtés

Kép forrása: Dimat.hu

Mivel minden lakás és ház egyedi adottságokkal bír, érdemes lehet biztos ami biztos alapon szakember segítségét kérni az eligazodásban. A Dimat Fűtéstechnika Kft. csapatára rábízhatjuk az egész folyamatot: a tervezéstől kezdve a telepítésig. Az elektromos fűtés igazi 21. századi, modern fürdőszobai megoldásként is megállja a helyét!

Képek forrása: Dimat.hu; Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.