önfejlesztés

Az önfejlesztés ma egy nagyon divatos szó. De igazából az önképzés fontosságára már régen is rájöttek, nem véletlen a mondás, hogy a jó pap holtig tanul. Manapság azonban sokkal egyszerűbb dolgunk van, mint korábban, mondhatni még soha sem volt ennyire könnyű dolga annak, aki szeretné fejleszteni a skilljeit. Nézzük is, mibe és hogyan érdemes belevágni.

Önfejlesztés: hogy kezdjünk neki?

Ma már számos módja van annak, hogy nekiálljunk, de sok esetben az online világ nyújtja a legkönnyebb utat. Mehetnénk egyből könyvtárba is, de az internet megadja nekünk azt a lehetőséget, hogy minden tudást hazahozzunk a számítógépünkön keresztül.

Általános tudást szerezhetünk gyakorlatilag bármilyen témában, de akár egy, a DreamJo.bs-en látott kiváló állást is megpályázhatunk, ha megszerezzük hozzá a megfelelő kompetenciákat. Azonban vigyázzunk, mert rengeteg téves infó is fent van az interneten, amit jobb elkerülni, ha nem akarunk időt és energiát pazarolni.

Csak biztos forrásból érdemes tanulni

Mivel számos, akarva vagy akaratlanul félrevezető információval van tele az internet, ezért a legjobb, ha keresünk egy ellenőrzött forrást.

Sokan a legismertebb videómegosztó portál felé fordulnak ilyenkor. Ez is lehet egy jó kezdés, ha általános információkat akarunk megtudni arról a témáról, amiben szeretnénk később elmélyülni. De figyelni kell rá, hogy ne csak erre hagyatkozzunk, illetve nagyon könnyen el lehet vesztegetni sok-sok órát az információk gyűjtésével.

Sokkal jobb, ha egy fizetős felületet keresünk, ahol ráadásul csakis ellenőrzött információk jelennek meg. Ma már több olyan portál is létezik, melyek tanfolyamokat kínálnak a tanulni vágyók számára. Az ilyen oldalakon is lehet találni pár ingyenes kurzust, azonban főleg fizetős tanfolyamokból szerezhetjük meg azt a tudást, amire szükségünk van.

És hogy miért fizetnénk azért, hogy valamit megtanuljunk? Azonkívül, hogy semmi sincs ingyen, az ilyen portálokon garantáltan ellenőrzött anyagokból szívhatjuk magunkba a tudást. És ha akár csak a munkaerőpiaci értékét nézzük egyes tudáscsomagoknak, akkor ahhoz képest töredék összegért cserébe szerezhetjük meg az információkat.

De mégis mit tanulhatunk az interneten?

Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy mennyire szerteágazó tanfolyamok vannak fent az online felületeken.

Sok olyan kurzust találhatunk, ami a kreativitást célozza, mint az írás, zenélés, rajzolás, animálás vagy a fotózás. De számos olyan szakmát vagy annak egyes részterületeit is megtanulhatjuk, ami az online világhoz köthető. Ilyen lehet például a marketing bizonyos területei, vagy valamilyen üzleti jellegű képzésen is részt vehetünk.

Emellett persze életmódváltással és produktivitással kapcsolatos tanfolyamokat is találhatunk. De olyat is láttunk már, ahol a kertészkedés rejtelmeibe vezettek be minket.

Tényleg nagyon széles a skála, érdemes nézelődni, hátha találunk magunknak valami érdekeset, amit mindig is meg akartunk tanulni. Ne féljünk belevágni valami újba!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.