autó

Ha szeretnéd hosszú éveken át használni az autódat, vagy a későbbiek során eladnád, akkor érdemes megtenni néhány megelőző lépést az állapotának megőrzése érdekében. Wax használatával védőréteget lehet képezni a karosszérián, amely a kisebb karcokkal és az UV-sugárzás káros hatásaival szemben is védelmet tud nyújtani.

Ezekre kell figyelni a kiválasztáskor

Az olcsóbb, silányabb minőségű termékek csak rövid ideig képesek kifejteni jótékony hatásukat. A POLIRTECH.HU kínálatában kapható waxok viszont akár 12 hónapos védelmet is tudnak nyújtani.

Lényeges kérdés, hogy milyen fényezésű autót szeretnél védőréteggel ellátni. Létezik ugyanis sötét és világos fényezéshez való wax is. Nem volna szerencsés egy fehér, ezüst, bézs vagy világoskék autót sötét fényezésű kocsikhoz való wax használatával kezelni.

A felvitel előtti teendők

Ha sikerült az autód fényezésének megfelelő dark vagy light terméket kiválasztani, akkor következhet a védőréteg felvitele! Ezt megelőzően azonban nagyon alaposan meg kell tisztítani a kezelni kívánt felületet. Egy gyors gépi mosás aligha lesz elegendő, mindenképpen precíz kézi mosást követően szabad csak a waxot felvinni a karosszériára.

El kell ugyanis távolítani minden szennyeződést. Nem maradhat a fényezésen rovarmaradvány, fagyanta és semmilyen más szennyeződés sem! Ha makulátlanul ragyog a tisztaságtól az autó, akkor kezdődhet a valódi munka.

A használat menete

Először nedvesítsd be az applikátor szivacsot! Ha teheted, akkor használhatsz annál finomabb szerkezetű applikátort is. Nagyon vékony rétegben hordd fel az autóra a védőréteget! Ügyelj arra, hogy ne körkörös mozdulatokkal tedd ezt, hanem a mozdulataid legyenek keresztirányúak!

Ha végeztél, és eltelt három perc, akkor a felesleget el kell távolítani egy polírkendő segítségével. Ezért is nem érdemes túl vastagon felvinni a waxot, hiszen úgy kárba vész az értékes anyag. Ennél több idő semmiképp se teljen el a visszatörlésig! Ezt a folyamatot általában három mikroszálas törlőkendő használatával meg lehet oldani egy normál méretű személyautó esetében.

Ne kapkodj!

Mindenképpen csak akkor állj neki a védőréteg felhordásának, amikor elegendő idővel rendelkezel a precíz munkavégzéshez! Amennyiben nem tudsz kora reggel kezdeni, amikor még nem tűz erősen a nap, vagy nem találsz árnyékos helyet, akkor várj néhány napot, amíg kedvezőbb lesz az időjárás! Az autó karosszériája könnyen felforrósodik nyáron, amin nem lehet hatékonyan dolgozni.

Lényeges az is, hogy ne akard egyszerre az összes elemet kezelni! Mindig lépésről lépésre, elemről elemre haladj!

Egy jó minőségű waxot sokáig használhatsz

Nem kell egyetlen alkalommal a tubus teljes tartalmát felhasználni. Egy 200 grammos kiszerelés 15-20 alkalomra elegendő anélkül, hogy spórolnod kellene. Fontos azonban, hogy az előírásnak megfelelő módon kell a terméket ehhez tárolni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.