nagyobb szoba

Ha kicsi a helyiség, minden négyzetméter számít. Néhány jól megválasztott szobaberendezéssel és dekorációval hatalmas területeket nyerhetünk a szobában.

Tényleg mindenre szükséged van?

Talán nincs is annál lehangolóbb látvány, amikor egy apró szoba teljesen felesleges holmikkal van telepakolva. A legjobb, ha nem várunk tovább, és megszabadulunk a barikádot képző cuccoktól. Ez egyébként a szoba falára is igaz. Jobb egy darab nagyobb festmény, mintsem sok kicsi.

Persze előfordulhat, hogy tényleg mindenre szükség van, csak nincs hova pakolni a dolgokat. Praktikus megoldás lehet egy sarok gardrób, ami a helyiség legkihasználtalanabb részét foglalja el, teret hagyva az otthon töltött kikapcsolódásra és pihenésre.

Használj világos színeket

Az otthonunkba lépve a legfőbb hangulatot alakító tényező a falak színe. A halványabb színek ráadásul optikailag is megnövelik a szoba méretét. A világos falak jobban visszaverik a fényt, így a szoba nagyobbnak és szellősebbnek hat. Miért ne fordíthatnánk ezt is a hasznukra, ha egy apróbb helyiségről van szó?

A természetes hatást leginkább a könnyed színekkel érhetjük el. Ahol elegendő napfény jut be a szobába, a tojáshéj vagy elefántcsont színek tökéletesek, mivel ezek kitűnő fényvisszaverő tónusok.

Ablak nélküli, sötét szobákba viszont jobb választás lehet az almazöld vagy a narancssárga. Míg az előbbi tiszta és vidám hatást kölcsönöz, az utóbbi pont a figyelemfelkeltő hatásával ér el optikailag nagyobb teret.

Nyiss teret a berendezésekkel

Köztudott, hogy a szobában elhelyezett tükör is segít a tér felnagyításában. Pláne, ha a tükröt az ablakhoz közel rakjuk. Arra viszont már kevesebben gondolnak, hogy egy akár üvegasztal vagy egy tükrös szekrény is ugyanúgy megnagyíthatja a teret.

A „többfunkciós” bútorok, mint a láda, amidohányzóasztalként is használható, vagy a kanapéágy, esetleg a fiókos hálószobaágy, pedig mind-mind hasznos elemei lehetnek egy csöppnyi szobának, amiben igazán jól szeretnénk érezni magunkat.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.