nappali ötletek

A nappali ötletek között böngészni remek megoldás lehet, ha szeretnénk ezt a helyiséget nemcsak ízlésesen, hanem egyszerre praktikusan is berendezni. A nappali lakberendezés során nagyon sok mindenre kell figyelni, a színek harmóniájától kezdődően a helyiség fényviszonyaival és sajátosságaival bezárólag. Alapos tervezést és megfontolást igénylő feladat, de egy kedves végeredmény, a barátságos és kényelmes nappali megéri a fáradalmakat.

Mire kell figyelni a nappali lakberendezés során?

A nappaliban sok mindennek passzolni kell egymással. A falak és a bútorok színe még csak egy dolog, de azoknak stílusban is egységes megjelenést kell alkotniuk. Választhatunk valamilyen lakberendezési stílust magunknak, amelyet aztán végig szem előtt tartunk. Nemcsak a színekkel kapcsolatban, de a bútorok és kiegészítők kiválasztása vagy az apróbb dekorálások során egyaránt.

A nappali bútorokat elsősorban a helyiség méretérének és a falak színének megfelelően kell kiválasztani. Érdemes alaposan felmérni, hogy mekkora és milyen bútorokra lesz szükségünk. Az sem jó, ha túl zsúfolt lesz a helyiség, de elég bosszantó az is, ha nem áll rendelkezésünkre elég pakolóhely.

Nappali ötletek kreatív megoldásokkal

A nappali ötletek között szinte mindig megtalálhatjuk a különböző polcokat, polcrendszereket. Ezek valóban nagyon hasznosak, és nemcsak praktikusak, hanem egyszerre dekoratívak is. Egy nyitott könyvespolcon a könyveinket, a számunkra kedves tárgyainkat, bögréket vagy képeket stílusosan elrendezve a nappalink dekorációjához is hozzájárulhatunk.

A tévé és a kanapé szintén elengedhetetlen kellék bármilyen nappaliban. A kanapé értelemszerűen a tévéhez képes is lesz elhelyezve, azonban érdemes figyelni arra a szabályra is, hogy az ideális esetben az ülőgarnitúra a bejárattal szemben helyezkedik el.

Ha a bútorok is a helyükre kerültek, akkor a nappali lakberendezés utolsó lépéseként apró tárgyakkal, kiegészítőkkel tehetjük még ízlésesebbé és hangulatosabbá a helyiséget. A különböző lebegő polcok is kreatív megoldások lehetnek, de gondolkodhatunk növényekben, képekben, festményekben, de akár még egy akváriumban is.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.