késtartó

Ha valahol, akkor a konyhában tényleg nem létezhetünk megfelelő eszközök nélkül, s akár hobbi, akár profi szinten űzzük az ipart, a biztonság és a precizitás mindig fontos lesz. Bizonyos késeknek többféle változata ismert, és ezeket többnyire hasznosítjuk is a sütés-főzés során. De hiába a legjobb és legélesebb kés, ha helytelenül tároljuk azt.

A következő cikkben most a késtárolás egyik módjáról, pontosabban fogalmazva eszközéről olvashatsz, az univerzális késtartóról.

Nem mindegy, hogy hová tesszük a késeket?

Mindannyian láttunk már olyan konyhát, amelyikben a vágóeszközök az egyik fiókban vannak egymás hegyén-hátán, lehet, hogy pont a saját lakásunkban. Ez bárkivel megeshet, nem kell kellemetlenül érezni magunkat, viszont ennél sokkal jobb módszerek is vannak. A Kések Ollók Webáruház késtartó kínálatában például olyan praktikus produktumok várnak ránk, amelyekkel egyszerűvé tehető a tárolás.

A profi tervezésű késtartók már leegyszerűsítenek mindent, aminek köszönhetően nem kell amiatt aggódnunk, hogy a kések egymást karcolják, de a rendezettség sem utolsó szempont. Most pedig lessük meg a 2023-as év késtartó kínálatát együtt!

Milyen késtartók közül válogathatunk?

A kínálat igen széles a piacon, hiszen nem csak egyféle darab kapható. A késtartó blokkok jól hasznosíthatók a szettek, készletek esetében, s akár 9 darab vágóeszközt is elnyelnek. A Dick márka például a rendelkezésünkre bocsátja a jobbnál jobb minőségű termékeket.

A séfek inkább a kevésbé mutatós produktumok mellett voksolnak, olyanok mellett, amelyekben egyrészt sok-sok kés számára van hely, másrészt bárhová magukkal vihetik azokat. A Kai Shun márka számos olyan késtartó táskát dob a piacra, amelyek pontosan erre a célra vethetők be.

A mágneses késtartó bőröndök szintén egy külön kategóriát képviselnek. Nem titok, hogy ezekben ugyancsak rengeteg eszköz elhelyezhető, mivel a mágnesesség tartja a helyükön őket. Ha sokat vagyunk úton a késeinkkel, akkor ez az opció a tökéletes számunkra.

Hogyan néz ki egy univerzális késtartó?

A Samura márka univerzális késtartója tulajdonképpen egy speciális szerkezetű doboz, s ebben a dobozban rugalmas rudak találhatók. Bármilyen kés tárolható benne, plusz a hengeren belül oda tehetjük azokat, ahová csak szeretnénk. Egy biztonságos és elegáns tárolóeszköz, ami még ajándékként is megállja a helyét.

A késtárolók közötti választás során mindig a személyes igényeinknek kell dominálni. Hány darab kést szeretnénk tárolni, mennyire lényeges számunkra a küllem? Csak otthon használnánk az eszközeinket vagy hordoznánk is azokat? Ha ezekre a kérdésekre válaszolunk, akkor tudni fogjuk, melyik típust preferáljuk.

Végül, de nem utolsósorban kizárólag megbízható, időtálló termékeket szerezzünk be!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.