BMW i4

Az elektromos autók terjedése egyre gyorsabb ütemben történik. Ez egyáltalán nem meglepetés, mivel a világ legnagyobb gyártói is erre a területre helyezik a hangsúlyt. Ezek közé tartozik a BMW is, ami folyamatosan jelentkezik újdonsággal. Ilyen például a BMW i4 is, ami közkedvelt villanyautónak számít.

Amit a BMW i4 nyújtani tud

Függetlenül attól, hogy milyen márkájú autó található a garázsban, a megfelelő töltésről minden esetben gondoskodni kell. Az ideális megoldást könnyedén megtalálhatjuk az elektromos autó töltők között. Az eautotoltokabel.hu minden részletes információ elérhető az adott járműről.

Nincs ez másképp a BMW i4 esetében sem. Az ideális elektromos autó töltő ehhez a járműhöz egy 11 kW-os, 3 fázisú 16A-es készülék. TYPE2 csatlakozóra lesz szükség, amivel 8 óra 45 perc alatt lehet nulláról teljesen feltölteni az akkumulátort.

A BMW i4 már 2021 szeptemberétől elérhető, ami tulajdonképpen a BMW első teljesen elektromos Gran Coupéja. Egyetlen töltéssel képes hatalmas távolságot megtenni úgy, hogy a kényelem miatt sem kell aggódnunk. A benne lévő akkumulátor maximális teljesítménye 80 kWh, amivel összesen 450 kilométer tehető meg.

Természetesen ezt a számot több tényező is befolyásolhatja, de ez az adat már önmagában figyelemre méltó. A BMW i4 töltése egyszerűen megoldható, mivel a nyilvános töltőállomások döntő többsége kompatibilis vele, de az otthoni “tankolás” is elérhető.

A teljesítménye is kiemelkedő: 250 kW, ami a gyakorlatban 340 LE-t jelent. Nulláról 100 km/órára 5,6 másodperc alatt képes felgyorsulni. Villámtöltés is elérhető hozzá, ami azt jelenti, hogy 10 percnyi töltéssel akár 165 kilométerre elegendő energiát is el lehet juttatni az akkumulátorba.

Mi befolyásolja a hatótávot?

Ezek a tényezők nemcsak a BMW i4 esetében igazak, hanem minden elektromos autónál. Például zord időjárási körülmények között, rossz útviszonyoknál és megpakolt csomagtartóval kisebb lesz a hatótávolság, mint azt gyárilag feltüntetnek. A vezetési stílus is nagymértékben befolyásolja a megtehető távolságot.

Ha valaki szeret sportosan vezetni, akkor hamarabb lemeríti az akkumulátort. A legtöbbet akkor hozhatjuk ki a motorból, ha egyenletesen, normál tempóban haladunk, és az időjárás, valamint az útviszonyok is megfelelőek.

Érdemes felkészülni a vásárlásra

Akár BMW i4, akár egy másik elektromos autó szerepel a kívánságlista élén, ajánlott alaposan tájékozódni. Ez vonatkozik nemcsak a jármű specifikációjára vagy éppen melyik felel meg az elvárásainknak, hanem arra is, hogy hogyan kell működtetni egy villanyautót. Az egyik legnagyobb kérdés mindig a töltés megoldása.

Ehhez a legegyszerűbb mód egy elektromos autó töltő beszerelése otthonunkba. Fontos, hogy ezt a műveletet csak hitelesített szakember végezheti el. Ennek biztonsági és jogi okai vannak, mivel alapos felmérésre van szükség a telepítés előtt. A legjobb, ha minél hamarabb felvesszük a kapcsolatot egy szakemberrel.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.