pszichológia

Az embereket jó esetben olthatatlan kíváncsiság hajtja afelé, hogy minél jobban megismerhessék magukat. Az önismeret mindig egyfajta tükörbe nézést jelent, s a tesztek is pontosan ezt tudják megadni nekünk. Attól függően, hogy milyen típusú tesztet választunk, visszajelzést kaphatunk saját magunkról, valamint aktuális lelki állapotunkról is.

Ingyenes tesztek és azonnali visszajelzés

Az Onlinepszichológus.net pszichológiai teszteket tett elérhetővé éppen annak érdekében, hogy az embereknek lehetősége nyíljon arra, hogy alaposabban rálássanak saját problémáikra, illetve arra, hogy milyen probléma megoldási módjaik vannak.

Az eredmények segítenek, hogy külső szempontból lássuk a viselekdésünket, illetve utat mutatnak abban a kérdésben is, hogy eljött-e az ideje annak, hogy segítséget kérjünk, mielőtt súlyosabbá válnának gondjaink.

Természetesen megnyugtat érzés, ha az értékelés olyan visszajelzést ad számunkra, amely megerősít minket abban, hogy alapvetően rendben vagyunk. Valójában tehát bármi is lesz az eredménye a tesztek kitöltésének, mindenféleképpen hasznosítani tudjuk. Vesztenivalónk egész biztosan nincs.

Az anonimitás és az azonnali visszajelzés révén nem kell attól tartanunk, hogy bárkinek is kiszolgáltatjuk magunkat vagy a helyzetünket. Kizárólag mi szerzünk tudomást az értékelésről és annak tartalmáról is, ezáltal teljes mértékben a mi kezünkben marad annak a joga is, hogy eldöntsük, mit kezdjünk vele.

Milyen teszteket érdemes kitölteni?

Az Onlinepszichológus.net oldalán többféle teszt is elérhető, amelyek mind más területről tudnak visszajelzést adni.

Kitölthetjük közülük azokat, amelyek az aktuális élethelyzetünkkel kapcsolatban nyújtanak információt rólunk, mint amilyen például az aktuális stressz kérdőív, az alkoholfüggőség súlyossága kérdőív, az alvászavar kérdőív, valamint a vannak olyan kérdőíveik, amelyek munkafüggőséggel, illetve a kiégéssel kapcsolatban segítenek többet megtudni magunkról.

Önismereti fejlődésünket támogathatja többek között az asszertivitással, a szeretetnyelvekkel, a kötődési stílusokkal, a megküzdési módokkal, a konfliktuskezeléssel, valamint a szülői viselkedéssel foglalkozó teszt is.

Amennyiben feszültséget élünk meg a mindennapokban, érdemes lehet tenni egy próbát a depresszió vagy a szorongás kérdőívvel, ahogy a párkapcsolati elégedettségi teszt, az alvászavar vagy az életesemények kérdőív is választ adhat az ezekkel kapcsolatos kérdéseinkre.

Ez nem diagnózis!

Nagyon fontos, hogy amikor kitöltünk a kérdőívet, akkor a helyén kezeljük a visszajelzést is, amit kapunk. Ne számítsunk diagnózisra, sokkal inkább abban kapunk segítséget, hogy eldönthessük, érdemes-e segítséget kérnünk egy adott területen, vagy inkább megnyugodhatunk afelől, hogy semmi komoly problémánk nincsen.

Akármelyik következtetésre is jutunk, ha pszichoterápiára van szükségünk, illetve önismeretben szeretnénk fejlődni, forduljunk bátran szakemberhez!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.