kutya

Egy kiskutya rengeteg örömteli és szeretetteljes pillanattal tud megajándékozni minket a mindennapokban. Ahhoz viszont, hogy maradéktalanul boldog és kiegyensúlyozott legyen, oda kell figyelnünk néhány fontos dologra.

Többek között arra, hogy kizárólag magas minőségű eledeleket adjunk neki, amik táplálják és hatékonyan segítik a fejlődésben. Természetesen az sem mindegy, hogy mikor adunk neki enni, és mennyi tápot adagolunk ki egy nap. Ugyanúgy, ahogy az is rengeteget számít, hogy milyen étrend-kiegészítőket használunk.

Ha kíváncsi vagy, hogy mik a legfontosabb tudnivalók, akkor ez az írásunk most neked szól. Górcső alá vesszük ezt a témát, és részletesen elmondjuk, hogy milyen tápokat, jutalomfalatokat érdemes választanod a kis kedvencednek. Sőt az eledel adagolásáról és a kutyavitaminokról is szó lesz.

Még nem tudod, hogy hol is vásárolhatnád meg ezeket a termékeket? Akkor figyelmedbe ajánljuk a Kedvence.hu Eledel kölyök kutyáknak menüpontját. Itt a száraz- és a nedves tápokat, a szárított rágcsákat, a tejporokat, sőt még a táptartókat is megtalálod.

Minőségi tápokat, jutalomfalatokat adj neki!

Az első és egyik legfontosabb alapszabály az, hogy kizárólag olyan tápokat adj a kutyusodnak, amik minőségi alapanyagokból készülnek. Érdemes kifejezetten kölyökkutyának való eledeleket választani, mert azokat könnyen el tudják rágni és gyorsan meg is tudják emészteni.

Nagyon fontos, hogy a táp magas hústartalommal rendelkezzen, és az sem árt, ha értékes adalékok is kerülnek bele. Például szőlőmagliszt vagy zsályamag, ezek ugyanis sok Omega-3 zsírsavat tartalmaznak.

Az eledelek mellett jó, ha kéznél vannak a jutalomfalatok is. A kiskutyákat sok mindenre meg kell tanítani és ha tudják, hogy jutalmat kapnak érte, akkor sokkal lelkesebben teljesítik a feladatokat. Ezekből is érdemes azokat választani, amikben minőségi tápanyagok és vitaminok is vannak.

Szoktasd hozzá, hogy mennyi ételt kap!

A kutyák hajlamosak arra, hogy túlegyék magukat. Különösen igaz ez a kiskutyákra, akik még nem tapasztalták ki, mennyi elég nekik. Minden étkezésnél egy adag eledelt fogyasszon el még akkor is, ha megpróbál kikuncsorogni egy kis repetát. Ami pedig az étkezések gyakoriságát illeti, legalább négyszer-ötször meg kell etetni egy nap.

Kutyavitaminokat is használj!

Az eledelek, jutalomfalatok mellé érdemes beiktatni egy-két kutyavitamint is, amik általában paszta kiszerelésben kaphatók. Ezekkel biztosíthatod, hogy a szeretett háziállatod erős, energikus és egészséges legyen.

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés számodra, hogy pontosan mire kell odafigyelned a kiskutyád táplálásakor. Nagyon fontos, hogy már kiskorában hozzászokjon egy konkrét napirendhez és megtanulja, mikor, mit és mennyit eszik.

És természetesen az is rendkívül lényeges, hogy a megfelelő termékeket válaszd, amik biztosítják számára a létfontosságú tápanyagokat és vitaminokat.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.