fizioterápia - gyógytorna

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően immár széles kínálat áll rendelkezésünkre, ha bárminemű fájdalommal küszködünk és szeretnénk hosszú távú javulást a betegségeinkre.

Magyarországon is olyan szakemberek sietnek a segítségünkre, mint a manuálterapeuta és a gyógytornász, ugyanakkor a fizikoterápia szintén bevethető kezelési mód.

Fontos az alapos állapotfelmérés és a pontos diagnózis felállítása, hogy utána személyre szabott kezelésben részesülhessünk, amely a legnagyobb mértékben hoz majd enyhülést és eredményt a problémánkra. Nem csoda, hogy erre törekszünk, hiszen ha fáj, mindegy, hogyan, csak enyhüljön a panasz.

Mi az a fizikoterápia?

A fizikoterápia egy olyan kezelési mód, amely gyógyszerek segítsége, valamint erősebb külső fizikai behatás nélkül képes működni. A nagy különbség a fizioterápia és a fizikoterápia között, hogy míg előbbi a természetes energiákra épül, utóbbi azonban mesterséges energiákat alkalmazó gépekkel dolgozik.

A technikai fejlesztések ezen a területen különleges előnyökhöz juttathatják a pácienseket is, mivel a modern gépek hatékonyabban és rövidebb idő alatt képesek kedvező hatást elérni, nem beszélve arról, hogy változatos kezelési programokat eredményeznek.

A finomhangolásnak köszönhetően ezek a készülékek már úgy állíthatóak be, hogy célzottan és az egyén problémájának megfelelő mennyiségű és minőségű hatást érhessék el. Mai rohanó világunkban amúgy is szeretnénk minél gyorsabban észlelhető pozitív változást elérni, ebben a fizikoterápia partner lehet.

manuálterápia

Kép forrása: Freepik.com

Itt fáj, ott fáj, mit tehetek?

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a testünk már nem a régi. Ha nem tartjuk kellőképpen karban és nem helyezünk elegendő hangsúlyt a megelőzésre, előbb-utóbb ténylegesen különböző fájdalmak kísérik majd a mindennapjainkat.

Legyen szó háti vagy nyaki fájdalmakról, mind a fizioterápiának mind a fizikoterápiának megvannak az előnyei ezen panaszok enyhítésében. A fizikoterápia remekül alkalmazható izomproblémák és sportsérülések gyógyításában.

Mellékhatása nincs és gyorsan képes pozitív hatást elérni. A fizioterápia különböző változatai szintén bevethetőek. Első lépésként fontos, hogy olyan szakembereket keressünk fel, akikben teljes mértékben megbízunk. Miután ők alaposan felmérték az állapotunkat, felállították a pontos diagnózist, a számunkra legalkalmasabb kezelési módot javasolják.

A gyógytorna is lehet jó megoldás

A manuálterápia mellett még mindig a gyógytorna az egyik legismertebb és legszélesebb körben elterjedt kezelési mód. Az emberek egyfajta edzésformának tekintik, hiszen célzott gyakorlatokkal aktívan erősíti a test bizonyos részeit, amelyek elengedhetetlenek a helyes testtartáshoz, illetve egy adott probléma megoldásához.

Enyhíti a fájdalmat, növeli a mozgástartományt, sőt nagyobb baj megelőzésére is alkalmas. A sikeres gyógyulásban nem csak a helyes kezelés mód, hanem az adott terapeuta személye is kulcsszerepet játszik. Fontos, hogy magasan képzett, kifejezetten ilyen területen végzettséget szerzett terapeutát válasszunk.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.