homlokzatfesték

Amennyiben azt szeretnénk, hogy az otthonunk minden szempontból megfeleljen az igényeinknek, ízlésünknek, akkor nemcsak a belső terek kinézetére kell fókuszálnunk, hanem a külső összhatást is szem előtt kell tartanunk.

Ennek pedig többek között az is a részét képezi, hogy milyen színt választunk a homlokzatra. Elvégre az egy meglehetősen nagy falfelület, és a rajta megjelenő árnyalat nagymértékben meghatározza az otthonunk külső megjelenését.

Ne csüggedjünk, ha még nem találtuk meg a megfelelő alapanyagot a munkához, hiszen a Bíborfesték Üzletháznál kapható homlokzatfestékek között hamar rátalálunk a megfelelő termékre és a tökéletes színre.

Mi alapján válasszuk ki a homlokzat színét? Mostani cikkünkben ehhez kívánunk egy kis segítséget, útmutatást adni.

Miért nem mindegy milyen színű a homlokzat?

A homlokzat az az épületrész, ami kívülről először szembetűnik, ezt látják a vendégeink, a szomszédaink, az előttünk elhaladó autóból, a házunkra pillantó emberek és a járókelők is.

Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy mások tetszését kell elnyernünk, de valljuk be, jól tud esni, amikor elismerő pillantásokat vetnek az otthonunkra, vagy adott esetben még meg is dicsérik – például, hogy milyen szép színe van a homlokzatnak.

És persze arról még nem is beszéltünk, hogy amikor elmegyünk otthonról vagy hazaérkezünk, akkor mi magunk is rá-rápillantunk a házunk falára, és sokkal kellemesebb élmény, ha egy olyan színt látunk rajta, ami elnyeri a tetszésünket.

Ha biztosra akarunk menni, legyen fehér!

Könnyen előfordulhat, hogy nem akarunk kockáztatni, és biztosra akarunk menni azzal kapcsolatban, hogy szép összhatást fogunk elérni a homlokzatra festett színnel. Ez esetben érdemes egy mindig megfelelő megoldáshoz nyúlni, ami nem más, mint a fehér homlokzatfesték. Mivel a fehér szín teljesen semleges, és közömbös hatást kelt, ezért szinte kizárt, hogy mellényúljunk vele.

Döntsünk a visszafogott színek mellett!

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem kedveljük a fehéret, vagy nem tudjuk elképzelni az otthonunk homlokzatán, akkor sem kell kétségbe esnünk, természetesen választhatunk a színes homlokzatfestékek közül is.

Ez esetben sem érdemes azonban túlzásokba esni, egy harsány szín ugyanis túlságosan kirívó lehet. Ha tehát színesre szeretnénk festeni a falat, akkor válasszunk a visszafogott árnyalatok közül, a törtfehér, a bézs vagy a világosbarna például tökéletes alternatívát jelenthet.

Mire figyeljünk még oda?

Végül, de nem utolsósorban arról is szót kell ejtenünk, hogy bármilyen színt is választunk, rendkívül fontos, hogy a magas minőséget képviselő festékek között keresgéljünk. A kívánt esztétikai hatást, illetve a homlokzat védelmét csak ezekkel fogjuk tudni elérni.

Bízunk benne, hogy az írásunkkal sikerült segíteni a színválasztásban, és ezek után már mindenki tudja, hogyan tegye esztétikussá a homlokzatát. A megfelelő alapanyagokat pedig a Bíborfesték Üzletház webshopjából tudjuk beszerezni – érdemes körülnézni a kínálatában!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.