rendezvényszervező

Az egyre változó világban sokan nem tudják, milyen szakmát érdemes tanulni, minek van jövője. Egyre többet olvasni arról, hogy a mesterséges intelligencia miatt előbb-utóbb sok munkahely megszűnik, és hamarosan a gépek végzik el az emberek helyett a feladatokat. Létezik-e hát jövőbiztos szakma?

Szórakozni mindig fontos

Akármennyire is kilátástalan a helyzet, egy biztos: szükség lesz olyan szakmákra, ahol ember emberrel találkozik, dolgozik. Egyáltalán nem életszerű az, ha valaki egész nap magányosan üldögél a szobája mélyén a számítógép billentyűit nyomogatva, minden embernek kellenek ugyanis a közösségi élmények.

Ebből kiindulva pedig biztosan állíthatjuk, hogy a rendezvényszervező szakma továbbra is népszerű lesz. Így aki egy izgalmas, hosszú távra is tervezhető állást keres, jól teszi, ha beiratkozik egy olyan képzésre, ahol rendezvényszervezést tanulhat.

A MOE Rendezvényakadémia folyamatosan indít online kurzusokat a témában, s ezekre mindig nagy a jelentkezők száma. Népszerűségük titka, hogy tapasztalt szakemberek oktatnak, és maga a képzés is gyakorlatorientált, a tanfolyam végén pedig tanúsítvány szerezhető.

Számos kiegészítő anyaggal, extra segédlettel támogatják a tanulni vágyókat, és a tanulók esetlegesen lehetőséget kapnak arra is, hogy élesben próbálják ki magukat.

A Covid megmutatta, mi várhat ránk

Mint láthattuk, a szórakozásra, az emberekkel való kapcsolattartásra a világjárvány idején is volt igény. Bár a Covid alatt több rendezvény megtartását is megtiltották, vagy korlátozták a résztvevők számát, érezhető volt, hogy az emberek mennyire vágynak a közösségre.

Ezt az igényt a rendezvényszervezők a lezárások, karanténok idején is igyekeztek kielégíteni. És mivel nem mindig volt lehetőség a személyes találkozókra, sokan – nagyon kreatív módon – az online térbe helyezték át a rendezvényeket: előadások, koncertek, interaktív workshopok megtartására nyílt így lehetőség.

Ebből is látszik, hogy a rendezvényszervezők munkájára mekkora szükség volt a Covid idején is, és valószínűleg ez a jövőben sem fog változni. Csak némi ötletesség, rugalmasság és kitartás, no meg tanulási vágy kell ahhoz, hogy valakiből jó szakember váljon e téren.

Mit tanítanak egy rendezvényszervező tanfolyamon?

Ha a kellő alapképességek, személyiségjegyek megvannak, és valaki úgy érzi, örömmel végezne rendezvényszervezői munkát, akkor már csak pár elméleti tudnivalót kell elsajátítania.

A MOE Rendezvényakadémia online rendezvénymenedzsment kurzusán többek között az alábbi témák szerepelnek:

  • Rendezvényszervezés elmélet
  • Rendezvényeszközök
  • Rendezvénytechnika
  • Ajánlatkészítés
  • Programszervezés
  • Rendezvényi étkeztetés
  • Dekoráció

Látható, mennyi mindenre kiterjed a képzés, így valódi tudás szerezhető. Nem kell attól tartani tehát, hogy valaki nem kap állást ezzel a végzettséggel, hiszen egy jó rendezvényszervezőre még akár a Metaverzum világában is szükség lesz.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.