mobil flotta

Amennyiben tudatos vásárló vagy, és otthonosan mozogsz a mobil piaci világban, biztosan neked sem életidegen kifejezés a mobilfotta szó. Ebben a cikkben szeretnénk kicsit kivesézni ezt a témakört, valamint bemutatni Neked, hogy miért érdemes, vagy nem érdemes mobil flottához csatlakozni.

Először is tisztázzuk azt, hogy mi a mobil flotta:

  • Mobil flottának nevezzük azt a halmazt, amiben több száz vagy ezer mobil előfizetés található, csoportos kedvezménnyel. Az ezzel járó kedvezményt vagy a flotta üzemeltető élvezi ki (pl. egy multinacionális vállalat), vagy amennyiben a mobil flottát külön profit szerzési céllal alakították ki, úgy részben vagy teljes egészében tovább engedi a végfelhasználónak.

Amiért Te ezt a cikket olvasod, valószínűleg az az oka, hogy a telefonszámládon szeretnél spórolni, költséget csökkenteni, így Neked az utóbbi típusú mobil flotta szükséges.

A flottákat azzal a céllal alakították ki, hogy több ezer telefonszámra / hívószámra egyedi kedvezményt alkudhassanak ki a nagy mobil szolgáltatóknál.

Rengeteg ilyen flotta van a magyar piacon, de sok esetben rémhírek terjednek az ezeket üzemeltető cégekről, ami sok esetben sajnos nem alaptalan.

Gyakran 1-2 éves cégek kínálnak kedvező havidíjakat, sok internetet, kedvező feltételeket. Ez rendben is van, viszont érdemes megnézni az előző éves mérleget, valamint adófizetési hajlandóságot, esetlegesen az ügyfél visszajelzéseket.

Amennyiben egy sok éves cég kínál pozitív lehetőséget, eredményes mérleggel, százmilliós nagyságrendű könyvelt bevétellel, úgy biztosak lehetünk benne, hogy a vállalkozás, akihez csatlakozni szeretnénk nagy valószínűséggel megbízható, és nem fog elveszni a telefonszámunk

Milyen típusú mobil flottákkal találkozhatunk?

  • ATR konstrukció
  • Flottamenedzseri konstrukció
  1. Az ATR mobil flotta konstrukcióban a flottát üzemeltető cég vállal egy keretszerződésben meghatározott kártya limitet, a flottakezelő cég kapja a telefonszámlát, amit tovább számláz a végfelhasználónak. Ebben az esetben a felelősséget is a flotta üzemeltető vállalja, így amennyiben a végfelhasználó nem fizeti a telefonszámlát, úgy a flottakezelőnek szükséges behajtani jogi úton a tartozásokat. Ennél a típusú flottánál a hívószám tulajdonjoga ideiglenesen a flottakezelőre száll, és kilépéskor visszaadja a végfelhasználónak.

Ebben az esetben az ügyfélszolgálatot is a flottakezelő vállalja, jellemzően H-P-ig munkaidőben. (ellentétben a szolgáltatók ügyfélszolgálatával, ami a hétvégére is kiterjed)

  1. Flottamanedzseri mobil flotta konstrukcióban közvetlenül a szolgáltatóval szerződsz, így a telefonszámlát is a szolgáltatótól kapod, annak minden előnyével, és hátrányával. Előny tud lenni a szélesebb ügyfélszolgálati elérhetőség, de hátrány lehet az, hogy az árképzés valamennyivel előnytelenebb.

Összességében kijelenthető, hogy mind a két konstrukció egy jó döntés, hiszen a mobil piaci árakkal szemben jelentősen nagyobb kedvezményeket nyújtanak minden tekintetben.

Ha meghoztuk a kedved a váltáshoz, és érdekelne hogyan csökkentsd a mobil költségeidet, és szeretnél többet spórolni, nézz rá a BestFleet.hu oldalára!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Tech

Comments are closed.