cipő

A legtöbb nő cipősszekrényében lapul legalább egy olyan lábbeli, amelyben legfeljebb gyönyörködni lehet, menni benne már kevésbé. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen cipőt húzunk a lábunkra, mivel a nem megfelelő topánka könnyen egészségügyi panaszokhoz vezethet.

Cipőt nem csupán a helyi üzletekben vásárolhatunk, hanem akár online is, ahol sokkal nagyobb választék áll rendelkezésre. A Topicipő webáruház kínálatában divatos, kiváló minőségű lábbelik találhatók.

Az online vásárlástól sokan tartanak, ugyanakkor e cipőbolt esetében nem kell aggódni, mivel ügyfélközpontú, megbízható, tisztességes módon üzemelő forgalmazóról van szó. A topicipobolt.hu kínálatában szebbnél szebb, minőségi, tartós lábbelik találhatók.

A láb számára megfelelő cipő

A láb elsődleges funkciója, hogy a teljes testet egyensúlyban tartsa egy helyben állás és mozgás esetén egyaránt. A testsúly optimális eloszlása garantálja a láb hosszú távú egészségét. Ehhez viszont megfelelő cipőre van szükség, amely jó tartást biztosít a boka számára.

Egészségügyi szempontból a legjobb a maximum négy centiméteres sarokmagasság. Ugyanakkor a talprésznek rugalmasnak kell lennie, hogy az izmok dolgozni tudjanak.

Egészség szempontjából azok a legjobb cipők, melyek képesek alkalmazkodni a láb anatómiájához. Szükség esetén akár talpbetét használatára is indokolt lehet.

A láb számára nem megfelelő cipő

Sok nő rendelkezik olyan magassarkúval, melyben csak rövid ideig lehet járni, mivel a cipő bár szép, de kényelmetlen, így hosszú távú viselésre nem alkalmas.

A túl magas sarokkal rendelkező cipők káros hatással vannak a lábfejre és a gerincre egyaránt, mivel természetellenes pozícióban tartják azokat. Természetesen nem kell lemondani a magassarkú topánkákról, viszont jobb ezeket inkább csak a különleges alkalmakkor felhúzni.

A lapostalpú cipők sem bizonyulnak túl jó választásnak, mivel viselésükkor a talp nem kapja meg az egészséges járáshoz szükséges ingereket. Ezekben a cipőkben az ízületek körül az izmok hamar elfáradnak, az Achilles-ín pedig túlfeszül. Minden egyes lépés során a gerincet erős talpi rezgés éri, míg a medence túlzottan előre dől.

A túl keskeny cipő viselése sem előnyös, mert a lábfej és a lábujjak rendellenes pozícióba kerülnek és komoly terhelés éri a láb elülső részét. Főleg a hegyes orrú lábbelik rendszeres viselése előnytelen, mivel úgymond háromszög alakúra deformálja a lábfejet. Ennek eredményeként idővel megjelenik a kalapácsujj, valamint akár fájdalmas bőrirritáció is jelentkezhet.

Cipővásárlás az üzletben

Ha üzletben vásárolunk lábbelit, akkor mindenképp érdemes felpróbálni mindkét cipőt és sétálni benne. Közben pedig figyelni kell, hogy a lépések során a töri-e a lábat, szorítja-e a lábujjakat, megfelelő méretű-e.

Sokan csak az egyik lábra húzzák fel a cipőt, ami nagy hiba, hiszen nem kizárt, hogy az egyik lábbeli nagyobb, mint a másik. Legyünk körültekintőek a cipővásárlás során!

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.