macska

Habár a cicákról az az általánosan elterjedt vélekedés, hogy független, önálló lények, akik nem ragaszkodnak az emberekhez. Nagyon sok macskás gazdi viszont pont ennek az ellenkezőjét tapasztalja, ugyanis kedvence szinte árnyékként követi mindenhová. De vajon miért is szeretnek a macskák sok időt tölteni kétlábú barátaik társaságában?

Várják a finom falatokat

Egy macska szívéhez bizony sokszor a gyomrán át vezet az út. Márpedig a házitigrisek nagyon is jól tudják, hogy az ízletes nyalánkságok mindig a gazditól érkeznek. Naponta kétszer egy adag a tálkába a Petgurunál kapható Happy Cat macskatápok valamelyikéből, és a cicának máris földöntúli gasztronómiai élményben lesz része.

A macskád ráadásul jól tudja, hogy ahol egy kis eledel van, ott még bőven akad több is, így hát ne csodálkozz, ha egész nap a közeledben lebzsel, hátha egyszer csak ismét eszedbe jut, hogy megkínáld őt egy kis eleséggel. Azonban jó, ha tudod, hogy a macsekok nagy része képes lenne egész nap falatozni, ám ez nem feltétlenül előnyös számukra, hisz könnyen elhízhatnak.

Tartsd be az eledel gyártója által ajánlott adagolást (ami mindig szerepel a csomagoláson), és ne dőlj be a “mindjárt éhen halok” tekintetnek, a megfelelő mennyiségű táp mellett ugyanis a cica nem fog éhezni! Persze ez csak akkor igaz, ha teljes értékű eledelt választasz, ami egészséges hozzávalókból áll, és hosszú ideig gondoskodik az állat jóllakottságáról.

A táp mellett néha kényeztetheted a cicát jutalomfalatokkal, de ilyenkor csökkentsd az étkezések mennyiségét, ugyanis ezek a nasik meglehetősen kalóriadúsak!

Kifejezik a szeretetüket

Méghogy a macskák önző, hálátlan állatok! Ilyet csak az állít, akinek nem volt még soha olyan macskája, amit tényleg szeretettel gondozott. A cicák ugyanis társas lények, akik szintén igénylik a testi kontaktust, ezért is szeretik annyira a simogatást, és ezért bújnak oda szívesen a gazdájukhoz a kanapén.

Nincs is szívet melengetőbb érzés annál, mint amikor kedvenced odafekszik az öledbe vagy a mellkasodra, majd hangosan dorombolni és dagasztani kezd, végül békés álomba szenderül. Hát lehet ennél egyértelműbb jele a szeretetnek?

Kijelölik a területüket

Ha a cicád olykor a lábad körül sündörög, és határozottan neked dörgölőzik, az nemcsak azért van, mert ételre vár vagy simogatást kér. A macskák fején ugyanis illatmirigyek találhatóak, ezzel a mozdulattal pedig tulajdonképpen megjelöl téged a saját szagával, amivel azt fejezi ki, hogy a tulajdonának tekint.

Ezt a szagot te nem fogod érezni, viszont egy másik macska annál inkább, így ha találkozol egy idegen cirmossal, akkor ő már pontosan tudja majd, hogy téged már egy másik cica “birtokol”.

Melegedni szeretnének

A cicák normál testhőmérséklete magasabb az emberénél, és bár a bunda védi őket a hideg ellen, a hűvösebb napokon mégis szeretnek a gazdájuk ölébe bújni, hogy élvezhessék a testmelegüket. Hisz nincs is jobb egy olyan kétlábúnál, aki etet, simogat, szórakoztat és még melegen is tart!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Állati

Comments are closed.