elektromos kerékpár

Ha létezik olyan közlekedési eszköz, amely jelenleg a virágkorát éli, akkor az elektromos kerékpár mindenképpen ide sorolandó, hiszen egyre többen váltanak a drótszamár modern változatára és használják azt a mindennapok során. Ez pedig egyáltalán nem véletlen. Lássuk, milyen előnyei vannak ennek a járműnek!

Mi is az az elektromos kerékpár?

Először is fontos tisztázni, mit is jelent pontosan az elektromos kerékpár, ugyanis nem arról van szó, hogy nekünk csak fel kell pattanni rá és egy robogóhoz hasonlóan elvisz minket egyik pontból a másikba.

Mivel a megszokott pedálok mellett rásegítés is elérhető e járművek esetén, főként azoknak találták ki ezeket a járműveket, akik valami miatt könnyebben szeretnének tekerni. Az minden esetben az adott személytől függ, hogy a rásegítés mértékéből mennyit használ ki és milyen terepen veszi igénybe.

A rendszer előnye, hogy az ilyen járgányt használók jóval több alkalommal indulnak útnak két keréken, ráadásul a lendület miatt jellemzően nagyobb távokat is kényelmesen képesek megtenni mint a hagyományos biciklik esetén.

Sokkal jobb alternatíva az autónál a környezet szempontjából

elektromos kerékpár

A személygépkocsik és a kisteherautók felelősek az Európai Unió országait tekintve a szén-dioxid-kibocsátásának körülbelül 15%-áért, míg a közúti közlekedésből származó CO2-kibocsátás 60%-át teszik ki. Bizonyos számítások szerint 1 tonna CO2-kibocsátást 15 facsemete tudna semlegesíteni.

Mindezek fényében még érdekesebbé válik a kérdés, hogy vajon mennyire számít környezetbarát alternatívának az elektromos kerékpár használata. Mindez pedig csak egy példa a sok közül, miként is járul hozzá a környezet védelméhez az e-bike.

Kiránduláshoz is remek választás!

Amennyiben inkább terepen vagy egy-egy túraútvonat bebarangolása a cél az e- biciklikkel, erre is van lehetőség, hiszen maximálisan megállják a helyüket ilyen körülmények között is. Sőt, ezeknek a járműveknek hála még olyan helyekre is eljuthatsz két keréken, amiről korábban álmodni sem mertél. Ennek köszönhetően pedig akár újabb kipipált tételek is felkerülhetnek a bakancslistára. Az állóképességed pedig egyre csak nő majd.

Alacsonyabb kiadások

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert az e-biciklik, amelynek az egyik fő oka az, hogy jóval kevesebb költséggel jár egy ilyen jármű használata és fenntartása, mint egy kocsi esetében. A járművek kapcsán alapvetően kétféle költségről beszélhetünk.

Az egyik kategóriába a fenntartással kapcsolatos kiadások tartoznak, amelyek minden esetben használatból erednek és igen sok közük van a megtett kilométerekhez és a karbantartáshoz egyaránt. A másik kategóriába pedig az úgynevezett tulajdonlási kiadások tartoznak. Mindkét típus érinti az elektromos kerékpár tulajdonosokat is, ám jelentősen kisebb mértékben, mint például egy autó esetében.

Mindez pedig csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos más előnye is létezik ezeknek a járműveknek, amelyet tulajdonosként bárki megtapasztalhat a saját bőrén is.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.