bútor

A teraszgarnitúra kiválasztása sohasem egyszerű feladat, de ha egyszer megtalálod az igazit, ami mind stílusában, mind minőségében megfelel az elvárásaidnak, akkor hosszú évekre előre letudtál egy feladatot, és még sokáig csak a kényelmét fogod érezni az eredménynek.

De milyen nyomvonalon érdemes haladni a keresgélés során? Ebben leszünk segítségedre a következő cikkben.

Te berendezted már teljesen a teraszodat, vagy vannak még olyan darabok, amik hiányoznak? Nézd meg a SpaTrend kínálatát, és válogass magas minőségű kültéri bútorok közül!

Beltéri bútorok a teraszon? Semmiképpen!

A bútorok keresgélése közben nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy megvizsgáld, milyen felhasználási céllal készültek. A beltérre tervezett bútorok ugyanis korántsem tudják úgy állni a sarat a szabad ég alatt, mintha csak a szobán belül használnád őket.

Ezek a bútorok semmiféle védelemmel nincsenek ellátva a természet erői ellen, szóval nem fogják bírni a napsugárzás égető, szívó erejét, az esőzéseket vagy a fagyokat sem.

Ezzel szemben a kültérre tervezett bútorok megfelelő anyagokból lettek készítve, hogy kiállhassák az idő próbáját. A vázuk nem érzékeny a nedvesedésre, így elkerüli őket a rothadás vagy a rozsdásodás is, valamint a nem szerves alapanyagból készülő vázszerkezetek esetén a kártékony kisállatoktól és rovaroktól sem kell félteni a bútoraidat.

A kárpitozás tekintetében a kifejezetten kültérre tervezett bútorok esetén alapvetőnek kell lennie a vízhatlanságnak. Így elkerülhető ugyanis, hogy egy váratlan esőzés vagy a hajnali pára a szövet belsejébe hatolva egy penészedési folyamatot indítson el akár a párnák töltőanyagában is.

Ez egy nagyon alattomos probléma, ugyanis mire észrevehető nyomai vannak (büdös, jellegzetes szag, látványos foltosodás), addigra nagyon nehezen kezelhető a gond.

Étkezőgarnitúrák

Ha azt tervezitek, hogy a kertben vagy a teraszon szeretnétek közös étkezéseket tartani, akkor érdemes az étkezőgarnitúrák között válogatni. Ezekben ugyanis garantálható, hogy kényelmesen el tudjátok fogyasztani az elkészített fogásokat, és nem kell majd feszengve, kényelmetlenül étkeznetek.

Természetesen az étkezőgarnitúra egyéb dolgokra is kiválóan használható. Azoknál a családoknál, akik szeretnek közös időtöltésként társasjátékokkal elfoglalni magukat, örömüket lelhetik a nagy asztalban és a komfortos székekben.

Ülőgarnitúrák

A teraszon természetesen nemcsak az étkezéseket lehet elkölteni, hanem csak egy kényelmes napindító reggeli kávénak is nyújthat helyszínt vagy egy kellemes baráti borozásnak. Ehhez viszont nem feltétlenül az étkezőasztal és ahhoz tartozó székek nyújtják a legkényelmesebb megoldást.

Sokkal jobb egy kanapé és egy dohányzóasztal kombinációja. Ezek a nappali kényelmét varázsolják pillanatok alatt a teraszra, és komfortossá tesznek ezáltal bármilyen tevékenységet.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.