pilates

Ha olyan remek és hatékony mozgásformát keresel, amelyet általában minden korosztály számára és minden edzettségi fokon lévőnek ajánlanak, akkor a pilatest valószínűleg neked találták ki. Ez egy olyan testmozgás és edzésrendszer, amelyet Joseph Pilates fejlesztett ki a XX. század elején.

Az eredeti neve „Contrology” volt, és mára már világszerte óriási népszerűségnek örvend. Rendszeres gyakorlása ugyanis nagyon sok egészségügyi és fitneszelőnnyel jár.

Nem kell sok eszköz hozzá

Ha a te célod is a tested erősítése, az izmaid rugalmasságának a növelése, akkor keresd fel a Pilates stúdiót, ahol sokféle remek eszköz között válogathatsz. Ezekkel még sokkal hatékonyabban végezheted e remek mozgásforma speciális gyakorlatait mind az otthonod ismerős közegében, de a stúdióban végzett csoportos edzések során is.

Más eszközöket érdemes használnod, ha a talajon végzett gyakorlatokat, és mást, ha inkább a gépes pilates edzéseket részesíted előnyben. Az előbbi esetén valójában nem kell majd számodra olyan nagyon sok eszköz, ám az a néhány valami igazán fontos szerepet fog betölteni.

A gépes pilateshez először a speciális reformernek nevezett gépet fejlesztették ki, azóta ezen a területen is nagy volt az előrelépés.

Pilates labdával

A talaj pilates során szőnyegen végzik a gyakorlatokat, amelyekkel az izomzat fejlesztése mellett a koordináció is javítható, és természetesen sokkal jobbá válik majd az egyensúlyozási képesség is. A rendszer nagyon rugalmas, és könnyen testre szabható minden szintű edzettségi szintre, így kezdők és haladók is élvezhetik az előnyeit.

A pilates labdákat, amelyek elég puhák, szinte mindenki ismeri. Használatuk során az izmok egymással összehangolt mozgásra kényszerülnek, ezzel pedig azt lehet elérni, hogy javul a koordinációjuk. Fejleszti továbbá a koncentrációt, az egyensúlyt, de ideális abban az esetben is, ha a cél a testtartás javítása.

Kötelekkel és hevederekkel is

A saját testsúlyos edzések elválaszthatatlan kellékei az ellenállás kötelek. Remek kiegészítői a pilates tornának a velük végzett gyakorlatok. A TMS Pilates webshopjában kapható ellenállás kötelek három színben elérhetők, mindegyik más erősségű, így más gyakorlatokat lehet velük végezni.

A latex erősítő szalagok az izomerősítésben és rehabilitációban adnak hatékony támogatást, ezeknek is különféle színű változatai léteznek. Lényeges, hogy mindenki megtalálja az állapotához leginkább passzoló erősségű modellt.

A pilates kifejezetten ajánlott azoknak, akik hát- és ízületi problémákkal küzdenek, és sportolóknak kiegészítő edzésként. De szülés után, vagy valamilyen sérülésből lábadozva is nagy segítséget jelent az izmok erősítéséhez, az egyensúly növeléséhez, a test rehabilitációjához.

A talaj pilateshez nem kell sok eszköz, ám mindig lényeges, hogy a kiválasztott termékek kiváló minőségűek legyenek. Ehhez a TMS Pilates eszközei tökéletesek.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.