hibrid inverter

A hibrid inverter ékes példája a megnövekedett megrendelői igények maximális elégedettséget generáló kiszolgálásának. A fotovoltaikus eszközök, a napelemrendszerek már régóta élvezik a tudósok osztatlan figyelmét – hiszen tulajdonképpen a fenntartható jövő zöld zálogairól van szó!

Górcső alatt a megújuló energiaforrások kiaknázása

Nem titok, hogy a Földünk energiatartalékai vészesen fogynak, így az emberiségnek muszáj volt egy olyan modern megoldást keresni, ami a fenntartható energiatermelés jegyében, a megújuló erőforrásokból táplálkozik. Így születtek meg az első napelemrendszerek, amelyek a technológia rohamléptékű fejlődésének köszönhetően, rengeteget fejlődtek az elmúlt évek során.

Ma már 3 nagy típusról beszélhetünk

A hagyományos, legelterjedtebb technikák az úgynevezett hálózatra kapcsolt napelemrendszerek, amelyek, ahogy a nevük is remekül sejteti, a működésük során közvetlen kapcsolatban vannak a központi áramszolgáltatóval.

A szolárrendszerek másik nagy csoportjába a szigetüzemű rendszerek tartoznak, amelyek önálló akkumulátorral oldják meg a megtermelt energia tárolását. E kettő rendszer előnyös tulajdonságainak tökéletes kombinációja pedig a hibrid rendszer – aminek a hibrid inverter az egyik legfontosabb alkotórésze.

Mit tud a hibrid inverter?

A hibrid rendszer lényege, hogy az igényeink és céljaink függvényében egyszerre működik hálózatra kapcsolt- és szigetüzemű rendszerként. A hibrid üzemű egységek is rendelkeznek praktikus tárolóval, ahol az extrán megtermelt energia elraktározható.

Alapvetően a hibrid üzemű rendszerek telepítése kisteljesítményű fogyasztók esetében ajánlott, illetve olyan háztartásoknál, ahol valamilyen oknál fogva gyakoriak az áramkimaradások.

Fűtés keringető szivattyú megléte esetén is érdemes elgondolkodni a kiépítés lehetőségén, hiszen a szóban forgó berendezés megköveteli a folyamatos áramellátást, függetlenül a központi hálózat lehetséges üzemzavarától.

A hibrid invertereknek egyébként több típusa is létezik, annak, hogy az esetünkben melyik a célszerű választás, a Tiszta Energiák profi szakemberei segítségével könnyen utánajárhatunk.

Kép forrása: Depositphotos.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.