csap szerelés

Amellett, hogy valóban idegesítő még egyben pazarlás is egy csöpögő csap a háztartásban. Pedig sok esetben pofon egyszerű lehet a javítása. Akár még szakember beavatkozása nélkül is orvosolható a hiba. Ehhez azonban most tisztába kell tennünk, hogy pontosan milyen tényezők miatt csöpöghet a csap?

Nem kell egyből vízszerelő szakember, ha csöpög a csap. Először is jobban szemügyre kell vennünk az eszközt, hogy megtudjuk mi okozhatja a csöpögést?

Mint minden berendezés, úgy a csapunk is egy idő után elromolhat. Ezt általában 3 fő tényező okozhatja. Ha ezeket ismerjük, könnyedén orvosolhatjuk a problémát. Ha azonban úgy érezzük, nem szeretnénk vele az időnket tölteni vagy nem találjuk meg a hiba forrását és a csap továbbra is csöpög, akkor lehet, hogy érdemesebb inkább szakembert hívni.

csap szerelés egy szakma, ami már szaktudást igényel. De azért, hogy segíthessünk most bemutatjuk pontosan milyen meghibásodások okozhatják a problémát. Általában a csap csöpögését okozó hibák könnyedén javíthatók. Konkrét megoldásokat mutatunk be.

Tönkrement a zárószerkezet, a javítása pár száz forintos költség

Általában, ami a leggyakrabban elromlik az maga a zárószerkezet. Ezt egy erőteljes mozdulattal le tudjuk venni a csapról és közelebbről szemügyre vehetjük. Ebből két fajta létezik. Van, amelyik esetében maga a kupakot kell cserélni, a másiknál a benne található betétet, ami pár száz forintba kerül. Ezeket könnyedén megvásárolhatjuk a helyi háztartási üzletben vagy egy webáruházban.

Elöregedett a csapbetét, elromlott a tömítése

A másik hasonlóan gyakori probléma a csapbetét meghibásodása, konkrétan a tömítés elöregedése. Ennek a hibának az orvoslásához először is zárjuk el a vizet, mert különben a javítás folyamán kellemetlen meglepetés érhet minket.

Ezt követően fogjunk egy villáskulcsot és csavarjuk le az anyát, ami után könnyedén kivehetjük a csapbetétet. Lehetséges, hogy a sok tekeréstől maga a betét hibásodott meg, de az is elképzelhető, hogy csak a tömítő gumit kell cserélni.

Javasoljuk, hogy a kiszerelt csapbetéttel menjünk el a helyi háztartási boltba és szerezzük be a szükséges alkatrészt.

A fogantyú recéje elkopott, nem zár rendesen

A harmadik oka lehet a csap csöpögésnek, hogy a fogantyú recéje elkopott, ezért nem tudjuk teljesen elzárni a csapot. Ezáltal pedig egyértelműen csöpögni fog a csap. Ez a hiba általában az erőteljes meghúzások folyamán keletkezett menetszakadás miatt jön létre.

Ezt is könnyedén orvosolhatjuk egy új fogantyú beszerzésével. Egyszerűen csak távolítsuk el a régit és egy könnyed pattintással helyezzük fel az újat. Javasoljuk, hogy ha már az üzletben vagyunk, akkor vásároljunk egy pár fogantyút, amik mindig jól jöhetnek meghibásodás esetén.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.