nyomtató

Kezdő vásárlóként felmerülhet az a nagyon is logikus kérdés, hogy hány darab festékkazettával érdemes számolni? Mert ha már egyszer elérkezett a beszerzés ideje, akkor természetes, hogy senki sem vágyik a hetente esedékes ismétlésre. Viszont az sem jó taktika, ha otthon vagy az irodában áll kihasználatlanul a felhalmozott apparátus.

Mi alapján érdemes ilyen esetben számolni?

Ha a kedvelt Epson toner adja a beruházás alapját, akkor mindenek előtt azt célszerű tisztázni, hogy mekkora az egyéni igénybevétel mértéke. Avagy heti, havi lebontásban hány oldalnyi szöveg lát napvilágot a nyomtató hathatós hozzájárulásával?

Az ugyanis teljesen természetes, hogy az otthoni és mondjuk az irodai közeg merőben eltérő elvárásokat követel. Viszont az sem jelenthető ki kategorikusan, hogy előbbi minden esetben minimális felhasználási időt takar.

Elég arra gondolni, hogyha valaki ír, esetleg jobban szeret nyomtatott formában olvasni, vagy netalántán a képeket örömmel fogja a kezébe, annak a nyomtatója komolyabb teherbírásról tesz tanúbizonyságot, mint az esetleg csak olykor-olykor űrlapok kinyomtatására alkalmazott eszközök.

Az oldalak számát azonban nem elegendő figyelni és adott esetben feljegyezni. Bár akár önmagában ez az egy adat is beszédes lehet, viszont mivel a nyomtatás konkrét minőségéről semmit sem árul el, így azt is kifizetődő taktika felírni és memorizálni, hogy a kinyomtatott dokumentumok milyen típusúak: fotók, szöveges nyomtatványok, esetleg mindkettő vegyesen.

Ha ezek az adatok megvannak, akkor már reális helyzetrajz alkotható a felhasználás jellegzetességeiről.

A festékkazetták azonos oldalszámnyi nyomtatást biztosítanak?

Legtöbbször nem. A sokak által vásárolt Brother toner teljesen egyedi, a maga nevében nem mosható össze egyetlen másik variációval sem. A gyártók egyébként a legtöbbször jelölik, hogy az adott típus hány oldal nyomtatására hivatott, de természetesen mint minden becsült adat esetén, így ezt is ildomos fenntartással kezelni, és pusztán saccolásként tekinteni rá.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: FabrikaSimf

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.