vakáció

Családosként sokszor komoly fejtörést okoz az üdülés megszervezése. A szülők a fárasztó hétköznapok után pihenésre, egy kis együtt töltött időre, míg a gyerekek változatos programokra vágynak. Sok, főleg kisgyermekes család a kikapcsolódásra a nagyszülőket is magával is viszi, hogy míg ők kettesben vannak, a nagyszülők vigyázzanak a gyerekekre.

Ekkor viszont az ő igényeiket is figyelembe kell venni. Ebben az esetben szokott a szálláskeresés a bababarát szállásokra fókuszálni. De mitől lesz egy szállás kimondottan bababarát? Íme, itt egy kis segítség a szülőknek:

A bababarát szállás

Egyszerűen fogalmazva attól, hogy a gyermekek igényeire ugyanúgy tekintettel van a szálláshely, mint a felnőttekére.

A családok fogadására a szállásadó tudatosan készül, akár már a szálláshely megtervezésekor szem előtt tartják a családosok elvárásait, így például gondot fordítanak arra, hogy az étterem egy részében játszósarok legyen a kicsiknek, vagy, hogy a szállás közösségi terei jól megközelíthetők legyenek babakocsival is.

A szálláshely nem csak a kialakításával, hanem felszereltségében vagy programkínálatával is kedvére tesz a gyermekkel érkezőknek. Így például a szobákat babakáddal vagy kisággyal látják el, az étkezőkben etetőszék és gyermekmenü várja a kicsiket.

A wellness részleggel rendelkező szállások általában külön kellemes hőmérsékletű babamedencékkel, színes pancsijátékokkal, akár babaúszásokkal várják a vendégeket.

Ahogy a szálláshely belterén figyelnek a kisgyermekesekre, úgy a kültéren is törekednek a bababarát kialakításra: biztonságosan kialakított játszóterekkel, kinti élménymedencékkel, akár állatsimogatóval, növénylabirintusokkal biztosíthatják a feledhetetlen élményeket a kicsit számára.

Segítség a szülőknek

Minden egyes családtag igényeit, vágyait figyelembe véve, beláthatjuk, hogy szülőként nem mindig egyszerű bababarát szállást találni. Megkönnyíthetjük saját dolgunkat, ha már az utazás megtervezésekor sorra vesszük azokat a családtagokat, akikkel üdülni fogunk és olyan arculatú szálláshelyet keresünk, ahol mindenkinek élmény lesz a pihenés.

Ha pici gyermekkel utazunk kiemelkedő szempont lesz a szobák és a fürdőszobák felszereltsége. Döntő tényező lehet a szálláshelyen vagy a közelben elérhető mamáknak és babáknak is élvezhető programkínálat.

Ha viszont nagyobb csemetékkel vágunk neki az útnak, akkor már inkább a szálláshely és a vonzáskörzete által kínált élmények lesznek a fontosabb szempontok a választásnál, így ebben az esetben népszerűek lehetnek például az élményfürdők közelében elhelyezkedő és változatos gyerekprogramokat kínáló szálláshelyek.

Természetesen itt sem hanyagolható el a szálláshely felszereltsége, de itt már nem specifikusan kisgyermekeknek szánt eszközökre, berendezésekre kell gondolni, hanem inkább a külön, elszeparált terek lehetőségére a szálláshelyen belül, vagy akár egy szobához tartozó konyhára gondolhatunk elsősorban.

A szálláshely választásánál a szülőknek egy fontos tanácsot adunk: a bababarát szempontok kipipálása mellett, olyan szálláshelyet válasszanak, amely a szülők igényeit is kielégíti és engedjék meg magunknak a kikapcsolódást, az önfeledt pihenést.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.