wpc kültéri burkolat

A különféle felületek burkolása egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amire megéri kiemelt figyelmet fordítani. A jól megszokott alapanyagtípusok mellett, a WPC kültéri burkolat az elmúlt években Európa szerte teret hódított.

Kezdetben leginkább az amerikai kontinens északi részén használták fel a szabadban kialakított deszkapadlóknál. Ugyanis a természeti hatásokkal szemben való magas fokú ellenállása teszi igazán közkedvelté. A WPC kültéri burkolat, vagyis a „wood-plastic composite“ egy falisztből, faforgácsból illetve polietilén, polipropilén, PVC és egyéb műanyag típusok összedolgozásából jön létre. Az sem ritka, hogy komposztot tartalmaz az összetétele.

A hagyományos fához képest sokkal kevesebb törődést igényel. Nem kell gyakran újrafesteni, jól viseli az erős ultraviola sugárzást. Nem reped, nem vetemedik és a kártevők sem szívesen fogyasztják. A WPC kültéri burkolat egyszerűen formálható és könnyű vele dolgozni. Lépcsőburkolatok, korlátok, kerítések, padok építhetők belőle. A tartósság terén kevés párja akad, ezért várhatóan a közeljövőbben még nagyobb felkapottságnak fog örvendeni.

Stílusos burkolási minták igényre szabva

Ahhoz, hogy egy beltéri burkolat valóban kedvező hatást keltsen, nem elég csak a megfelelő alapanyagokat kiválasztani és szakszerűen lerakni, mert az elhelyezés formája is sokban befolyásolhatja a végeredményt.

A burkolási minták tekintetében több megoldás között lehet válogatni. Az évtizedek során jó néhány stílusirányzat dominált, amelyek közül egyes típusok manapság a reneszánszukat élik. Egyértelműen ilyen a vintage és a halszálka burkolás. Amíg az előzőnél a retró érzés köszön vissza, ami konyhákban, bárokban valóban szívderítő lehet, addig az utóbbinál a kreativitás új fokait van esély megélni.

A halszálka burkolási minták voltaképpen bármilyen téglalap alakú csempéből kiképezhető mérettől és színtől függetlenül. Szimpla és dupla soros elrendezésre ugyanúgy esély nyílik. A mozaik lapok ellenben a tér tágítását szolgálhatják, ami a kisebb helyiségeknél tud előnyösen festeni. A burkolási minták között még a diagonál elrendezés is kedvelt, ami egyedi formavilágot kínál. Megéri ezekben gondolkodni.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.