szerver

Nagy látogatottságú weboldalt üzemeltetni számos kihívással jár. Az egyik ezek közül az, hogy megfelelő legyen a szerver kapacitása. Ennek hiányában ugyanis látogatókat veszíthetsz, és mivel manapság minden szegmensben nagy a verseny, így könnyen lehet, hogy örökre el kell köszönnöd azoktól, akik egyszer már csalódtak.

Ezért érdemes dedikált szervert bérelni

Ha bérelsz egy szervert, akkor lényegében egy fizikai gépet fogsz bérbe venni. Az AB Plusznál egy védett központban helyezik el az ilyen vasakat. Így tehát semmi okod nincs az aggodalomra, hiszen weboldalad biztosan elérhető lesz.

Amennyiben speciális programokat használsz, vagy komoly forgalom van a weboldaladon, akkor mindenképpen érdemes megfontolnod azt, hogy dedikált szervert bérelj. Az előre meghatározott bérleti díjaknak hála nem érhet meglepetés.

Amennyiben időközben fény derül arra, hogy az általad választott szerver nem képes kiszolgálni a weboldaladat, akkor nyugodtan válthatsz egy ideálisabb konstrukcióra.

A jó hír, hogy amennyiben a szerverbérlés mellett döntöttél, akkor a régi szerver túladásán sem kell töprengened. A cégtől, amelytől bérled a szervert, általában lehetőséged van igényelni a konfigurálást, sőt, az appok installálását és az üzemben tartást is.

Mit kapsz a pénzedért cserébe?

Ha elhatározod magad, hogy szervert bérelj, akkor a következőkre számíthatsz. Az AB Plusznál az alap csomaghoz jár 2 GB RAM, Intel DualCore CPU és 2×500 GB HDD vagy 2×4 GB SSD tárhely. A csomag részét képezi egy darab fix IP cím és Root SSH hozzáférés is.

100 mbit/sec sávszélességgel kalkulálhatsz. A hoszting környezet magyar nyelvű, és te magad döntheted el, hogy milyen operációs rendszer mellett teszed le a voksod.

Lényegében tehát a dedikált szerver bérlés egy komplett csomagot jelent. Ez tartalmazza a szerverhoszting, a fizikai szerver bérlés és a szerver hosztolásának a költségét is. Sőt, ha a szervert szervizelni kell, akkor az sem a te gondod lesz, hanem a bérbeadóé.

Így tehát nem kell saját szervert vásárolnod. Ha bármi hiba támad a rendszerben, akkor a cserealkatrész beszerzése sem a te felelősséged. Igénybe veheted szükség esetén a csereszervert, a hibás alkatrész cseréjét megoldja a szolgáltató.

Ezek a konstrukciók jöhetnek szóba

Amennyiben SSD VPS szerver bérlés mellett döntesz, akkor a saját igényeidnek megfelelő konstrukciót kaphatod meg. Te magad végezheted el a beállításokat, és amikor megnövekszik a honlapod látogatottsága, akkor sem lesz miért aggódnod.

Az olyan VPS szerverek, amelyek SSD háttértárral rendelkeznek, saját hardware-ük van, megérik az árukat. Ráadásul könnyen skálázhatók, ha a helyzet úgy kívánja.

Bérelhetsz HDD VPS szervert is. Az AB Plusz SATA HDD háttértárólókkal felvértezett virtuális szerverei ideális megoldást jelenthetnek a komolyabb forgalommal rendelkező weboldalak számára is. Sokkal olcsóbb VPS szervert bérelni, mint fizikait, és nem kell kompromisszumot kötnöd sem a tempó, a skálázhatóság vagy a dedikált erőforrások tekintetében.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.