linképítés

A linképítés a honlapon kívüli, azaz offsite keresőoptimalizálás egyik nélkülözhetetlen eszköze. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, a linképítést többen feleslegesnek tartják, mások pedig „kötelező rosszként” tekintenek rá.

Az igazság viszont az, hogy a honlapunkra mutató linkek nélkül nagyon nehéz, sőt, már-már lehetetlen előnyös helyezést elérni például a Google keresési listáin. Elvégre pedig ezért megy a verseny az online „harctéren”: minél előnyösebb pozíciót elérni a találati listában, hiszen ez hozza a látogatót, a potenciális vásárlót.

Linkek=szavazatok?

Igen, legalábbis a keresőmotorok „szemében”. Minden egyes honlapra mutató link tehát egy-egy pirospontként értékelt voks, amely a weboldal értékét emeli a találati listán. Nem mindegy azonban, hogy ezek a linkek milyen website-okra vannak kihelyezve, milyenek a tartalmukban és a kivitelezésükben.

A kontextusba helyezésük is roppant releváns, csakúgy, mint a kihelyezésük pontos időpontja. Minél természetesebb hatású a linkszöveg, minél relevánsabb maga a köré épített tartalom, annál értékesebb a Google megítélése szerint is az adott link.

Minőség mindenek felett

Láthatjuk tehát, hogy a linképítés kizárólag abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha igazi minőséget képvisel. Bár a linképítést meg lehet oldani házon belül is, ha cégtulajdonsoként előre borítékolható eredményeket várunk, mindenképpen profi segítségét kell igényelni. A Google folyamatosan változó algoritmusaihoz ugyanis roppant nehéz igazodni egy olyan személynek, akinek nem ez a szakterülete.

Offsite és onsite keresőoptimalizálás kéz a kézben – kiket bízzunk meg a munkával?

Természetesen kizárólag linképítéssel még nem könyvelhető el a teljes siker. A saját weboldalon végzett keresőoptimalizálás is rendkívül fontos szegmense a folyamatnak. Ez pedig szintén tipikusan az a tevékenység, ami szakemberek munkáját igényli.

Ha kompromisszumoktól mentes minőségre vágyunk, szavazzunk bizalmat a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökségnek, akik természetesen garanciát is vállalnak az elvégzett munkájukra!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.