fatüzelésű kandalló

A fatüzelésű kandalló már több ezer éves múltra tekint vissza és még mindig nem ment ki a divatból. A napjainkban rendelkezésre álló rengeteg fűtési lehetőség, mint a távhő vagy a villanyfűtés ellenére is sokan ezt választják.

Amellett, hogy a költségei alacsonyabbak más típusoknál, szinte bármekkora lakást képes lehet kifűteni és az látványa barátságosabbá, melegebbé teheti nappalinkat.

A fatüzelésű kandalló előnyei

A fatüzelésű kandalló a kályháknak csak az egyik típusa. Szilárd tüzelőanyagú kivitelek, mint a szén- és fatüzelésű, olaj- és gáztüzelésű, valamint villamos fűtésű darabok egyaránt léteznek napjainkban. Azonban a látványt és az esztétikát tekintve egyértelműen a fatüzelésű kandalló érdemli az első helyet.

A használata egyszerű, mindössze a tűzifa beszerzése, tárolása és felaprítása igényelhet komolyabb tervezést, illetve idő és energia befektetés. Az első begyújtás előtt minden esetben szükséges elolvasni a használati utasítást.

Ez nemcsak a kályha élettartamának kihasználása, de a legjobb hatékonyság elérése és az esetleges szennyező anyagok kibocsátásának minimalizálása szempontjából is lényeges.

Kandalló kiegészítők

A különböző kandalló kiegészítők segítenek abban, hogy a fatüzelésű kandalló az ízlésünknek, elképzeléseinknek leginkább megfelelő kialakítású legyen, illetve, hogy a lehető legkönnyebben és leghatékonyabban tudjuk használni azt. Ebben követhetjük a modern és a rusztikus stílust egyaránt.

A hődobok, füstcsövek vagy szellőzőrácsok mellett ugyanis a huzatszabályzót, a reteszelő egységet vagy a fogantyúkat, kilincseket is tetszés szerint választhatjuk meg. A tűztér tisztításához vagy a lángoló fahasábok elrendezéséhez szükségünk lesz tűzkészletre, amely szintén szépen tud mutatni bármelyik nappaliban.

De nem kevésbé fontos kandalló kiegészítők a szellőzőrácsok, a huzatszabályozó légzsilipek, amelyek a tökéletes égéshez és az égéstermék elvezetéshez egyaránt szükségesek. A kandalló kiegészítők többféle dizájnban érhetők el, a letisztult, minimalista stílustól a kovácsoltvas kivitelig.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.