laptop

Ma már szinte mindenkinek hozzátartozik a munkájához, életviteléhez a számítógép és/vagy okos telefon használata. Azt, hogy milyen típusra van szüksége, laptopra, asztali gépre vagy csupán egy jó telefonra, a feladatai határozzák meg.

Egy jó telefon nagy tárhellyel sok mindenre használható, de azért vannak tevékenységek, amikhez inkább laptop való. Irodai munkákhoz, grafikus feladatok ellátásához is megfelelő, viszont ezekre a feladatokra az asztali gép is ajánlott, hiszen jól bővíthető, kényelmes és strapabíró.

De azért az elmondható, hogy munkájukhoz ma jórészt laptopot használnak az emberek, kiegészítve egy okos telefonnal, sikeres kombináció lehet. Ez a cikk főként azoknak íródott, akik a laptopot preferálják.

Összefoglaltuk röviden, hogy milyen kellékek, tartozékok szükségessége merülhet fel használatuk során.

Laptophoz szükséges kellékek

A hordozható számítógép – mobilitás okán – sok ember munkáját könnyíti meg. Ezzel az adottsággal együtt jár a sérülékenység is, ezért első lépésként a laptop biztonságos tárolását kell megoldani.

Nem mindegy, hogy szállítjuk. Ha csak bedobjuk a táskánkba, akkor ki van téve bármilyen külső sérülésnek, és az is fontos szempont, hogy a tartozékokat érdemes a géppel együtt tárolni. Helyváltoztatás során töltőre is szükségünk lesz, ezért egy laptop autós töltő jól jöhet menetközben. A jó minőségű laptop tároló – lehet táska vagy tok -, pedig jó benyomást kelt.

Szükségünk lehet még billentyűzetre és egérre, valamint webkamerára, külső akkumulátorra, – hangszóróra, – monitorra, – merevlemezre. HDMI-adapter, esetleg extra hűtés is szóba jöhet, mely utóbbi a gép alá helyezve, extra légáramlást biztosít.

A hordozható gépek hátránya a kis monitor, ezért bizonyos helyzetekben szükség lehet egy külső kijelzőre, hogy minden ablak optimális méretben jelenhessen meg.

Mert képernyőmegosztás során az adott méret kicsi lehet. Vezeték nélküli monitorból szűkös a választék; leginkább a laptop tévével, illetve projektorral való összeköttetése során van szükség vezeték nélküli csatlakozásra.

USB elosztó – hub

Legtöbb esetben nem elég a csatlakozók száma, ezért hasznos kellék egy USB hub, ami nem más, mint egy kis USB elosztó, ami extra csatlakozók használatát teszi lehetővé.

Lehet aktív és passzív; a kettő között a különbség, hogy az egyik közvetlenül az USB-portból veszi az áramot, ez megfelel az alapvető eszközök csatlakozására, mint pl. a billentyűzet vagy külső memória, az ára pedig alacsonyabb. A másik pedig az aktív, amelymegnövekedett energiaigény esetén, külső áramforrás csatlakoztatására szolgál.

Az elterjedt típusok 3-8 slotig terjednek. Még nagyobb igény felmerülése esetén lehetőség van az elosztók összekapcsolására.

Összegzés: Összességében elmondható, hogy egy hordozható számítógép esetén sok mindenre szükség lehet. De elsősorban a védelmet, tárolást oldjuk meg! Utána pedig következhet a funkcionalitás vizsgálata, mire használjuk, és mi könnyíthetné meg a munkánkat, a hatékonyságot szem előtt tartva.

Egy jó táska vagy tok, laptop autós töltő, egér és billentyűzet, és nem utolsó sorban egy USB hub nagy segítség lehet.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.