tejtermék

Manapság egyre nagyobb az igény a speciális élelmiszerekre, például a laktózmentes termékekre, leginkább egészségügyi okokból kifolyólag. Emellett sokan keresnek alternatív opciókat a hagyományos tejtermékek kiváltására személyes elhatározás okán is.

Mentes tejtermékek, növényi megoldások

Akár egy kisebb étrendbeli változtatásról van épp szó, akár komplett életmódváltásról, idő szükséges, amíg belerázódunk. Szerencsére könnyebbséget jelent például egy speciális élelmiszereket, alapanyagokat kínáló webshop, ahonnan egyszerűen beszerezhetők az igényekhez mérten a vegán és laktózmentes termékek. Ajánljuk a MamaVita tejtermékek szekcióját, ahonnan laktózmentes és 100%-ban növényi opciók közül is válogathatunk.

A webshop egyedi keresőrendszere révén óriási segítséget kínál az ételérzékenyeknek, allergiásoknak, sőt a különleges étrendet, diétát tartók számára is remek lelőhely. A tudatosan táplálkozók mekkája, ahol fellelhetők bio árucikkek, vegán ételek, mentes alapanyagok.

Ideális opció például az Alpro növényi joghurt, amely glutént sem tartalmaz. Ugyanakkor a joghurtok, sajtok, tejek mellett helyet kaptak az ízletes desszertek, finomságok is. Ma egy ALL IN jégkrém, holnap egy laktózmentes túródesszert… a lehetőségeink bőségesek!

Nem összekeverendő a tejmentes és a laktózmentes kifejezés!

A legtöbben elgondolkodtunk már azon, hogy a tejmentes azonos-e a laktózmentessel? Tulajdonképpen egyszerű a magyarázat, hiszen előbbi esetében egy növényi termékről van szó, amelyben egyáltalán nem találunk tejterméket, tehát mentes az állati eredetű összetevőktől. Utóbbinál pedig szimplán laktózmentes opcióról van szó, amelyet az érzékenyek is fogyaszthatnak.

A tejmentes élelmiszerek a tejallergiások és vegánok körében a legelterjedtebbek. Mindazoknak, akik tudatosan mellőzik az állati eredetű komponenseket tartalmazó ételeket, ezen termékek jelentik az ideális megoldást.

A MamaVita a kifejezetten a speciális étrendet tartóknak, illetve a tudatosan táplálkozók számára nyújt bőséges választékot. Ételallergiásoknak, intoleranciásoknak, diétázóknak, vegánoknak, vegetáriánusoknak, egészségtudatosoknak.

A helyettesítő alternatívák ízletesek és táplálóak

Ideje leszámolni a régóta keringő rosszindulatú pletykákkal, melyek a mentes tejtermékekkel, illetve vegán helyettesítő ételekkel kapcsolatosak. Jobban megismerve őket rájöhetünk, hogy éppúgy finomak és laktatóak, miközben a szervezetünk igényeit is szem előtt tartjuk.

A tejtermékek ugyanúgy jelen lehetnek az étrendünkben, csupán a hagyományos, megszokott helyett speciális változat választandó! A folyamatosan szélesedő paletta révén pedig napjainkban már a hűs finomságokról sem kell lemondanunk! Táplálkozhatunk egészségesen, ugyanakkor tudatosan is!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.