projektmenedzsment szoftver

Akár kis-, közép- vagy nagyvállalatról van szó, a projektmenedzsment szoftverek ma már nélkülözhetetlen eszközök számos vállalkozás számára. A hatékony projektmenedzsment ugyanis kulcsfontosságú a vállalkozás sikeréhez vezető úton. De kiknek a legérdemesebb elgondolkodniuk beszerzésén? Cikkünkből kiderül!

Mire van szüksége vállalkozásodnak?

Annyit már az elején elárulunk: teljesen más válik be egy önállóan dolgozó, egyéni vállalkozónak, szabadúszónak, mint egy kisvállalkozónak, vagy akár egy nagyvállalatnak. A szabadúszóknak például a TeamCollab feladatkezelő szoftvere lehet a legnagyobb segítségére, a mindennapi feladataik átlátására. Számukra a to-do listák és emlékeztetők jelenthetik a legjobb mankót, hogy sose csússzanak meg a napi munkájukkal.

Ha azonban cégvezetőként szeretnél egyszerre több projektterületet is átlátni, és javítanál csapatod termelékenységén, egy projektmenedzsment szoftverbe a legérdemesebb beruháznod. Ám ahhoz, hogy eldöntsd, milyenre van szükséged, érdemes átgondolnod az alábbiakat:

 • pontosan mennyi/milyen projektek fut most nálatok? Látsz egy folyamatos bővülést, növekvést az ügyfélkörödben?
 • mindegyikért egy-egy ember felel, vagy különböző méretű csapatok, akiknek fontos a gyors kommunikáció egymás közt?
 • mennyire komplexek ezek a projektek?
 • van egy konkrét célod a programmal, amelyet el is tudsz érthetően magyarázni a kollégáiddal?
 • fontos számodra az időtényező és a költséghatékonyság?
 • végre egy platformon tudnál minden adatot?

Amennyiben gyakran tapasztalsz félreértéseket a csapattagok között, nehézségeket az időbeosztásban vagy a napi működésetekben, van egy hírünk. Mégpedig az, hogy valószínűleg a Te életedet is megkönnyítené egy projektmenedzsment szoftver a cégedben!

A projektmenedzsment szoftverek használatának előnyeiről

A projektmenedzsment szoftverek számos előnnyel járnak. Ezek közé tartoznak, többek között, az alábbiak:

 1. Összpontosítás és szervezés: a projektmenedzsment szoftverek segítenek a feladatok és határidők kezelésében. Ezzel is segítik a csapatokat a feladatok priorizálásában, a projektek hatékonyabb kezelésében.
 2. Kommunikáció és együttműködés: egy ilyen programmal a belső kommunikáció sokkal egyszerűbbé, hatékonyabbá válik, lehetővé téve a hatékonyabb együttműködést, az információk gyors megosztását.
 3. Idő- és költségmegtakarítás: a projektmenedzsment szoftverek segítségével könnyebben követheted a projektek előrehaladását, figyelemmel kísérheted a költségeket és időbeosztást is. Így van lehetőséged arra is, hogy közbeavatkozz, ha valamit másképp látsz, vagy nem látsz elég eredményesnek. Így minimalizálhatóvá válnak a felesleges kiadások és az idővesztés is.
 4. Jelentések és elemzések: az ilyen típusú szoftverek segítenek az analitikában és a riportálásban is, a beépített többféle nézet, szűrő, címke és funkció segítségével. Így lehetővé teszik a menedzsmented számára és számodra is, hogy könnyen nyomon követhessétek a projektek teljesítményét, és gyorsan reagálhassatok a felmerülő problémákra is.
 5. Rugalmasság és testreszabhatóság: a projektmenedzsment szoftverek számos, hasznos funkcióval rendelkeznek. A legtöbb testreszabható az egyéni igényeiteknek megfelelően, így könnyen alkalmazhatóak a legkülönbözőbb típusú projektek kezelésére, a legváltozatosabb iparágakban is.

Kiknek ajánljuk a projektmenedzsment szoftverek beszerzését?

A projektmenedzsment szoftvereket minden olyan, kis- vagy annál nagyobb vállalkozásnak ajánljuk, amely komplex projektekkel dolgozik. Ha egy nagyobb csapatot vezetsz, ahol fontos az idő- és költséghatékonyság, valamint a hatékony kommunikáció és együttműködés a csapat tagjai között, nem engedheted meg magatoknak, hogy valamit félreértsetek.

Egy ilyen szoftver segítségével ezt nemcsak elkerülheted, de az információk áramlását is felgyorsíthatod. Így könnyebbé válik a projektek vezetése, a feladatok és határidők követése, valamint a projektek teljesítményének mérése és elemzése is.

A projektmenedzsment szoftverek használata tehát nem pusztán a nagyvállalatok „úri hóbortja”. Minden cég számára hasznos eszköz lehet az eredményesebb projektmenedzsmenthez. Egy ilyen program hatékonyságát a mindennapi munkavégzés során pedig már nem sokkal a bevezetése után is megtapasztalhatod.

(marketing: DLX MEDIA)

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Tech

Comments are closed.