Belvedere palota utazás

Bécs városa számtalan kihagyhatatlan látnivalót kínál, hiszen rendkívül gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet. A város lenyűgöző építészeti remekei, mint például az Operaház, a Schönbrunni kastély vagy a Hundertwasser-ház, méltán híresek világszerte. Bécs híres gasztronómiai kínálatát se hagyjuk ki, különösen a hagyományos kávéházakat vagy a Wiener Schnitzelt.

Ezen kívül, a parkok, zöldterületek és a Práter kiváló lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra és szórakozásra. Bécs minden érdeklődési körnek megfelelően kínál programokat és látnivalókat, így garantáltan emlékezetes utazás vár az idelátogatókra.

Bécs, igazi paradicsom a művészet szerelmeseinek

A város lenyűgöző építészeti remekei között egyaránt megtalálhatjuk a császári időkből származó barokk és neobarokk épületeket, akárcsak a modernkor lenyomatait. Ha a kulturális örökség nyomába erednénk, ne hagyjuk ki az alábbi látnivalókat:

Az osztrák főváros egyik legismertebb épülete és kulturális központja az Operaház. Az impozáns neobarokk épület a Ringstrasse szélén található. Az Operaházban rendszeresen tartanak klasszikus zenei koncerteket, balett előadásokat és operavetítéseket.

Az épület már önmagában is gyönyörű látványt nyújt, így érdemes körbesétálni és megcsodálni a részletes díszítéseket. Tovább sétálva, még mindig a történelmi központban található Hofburg, mely hosszú ideig az Osztrák Császárság központja volt. Az épületegyüttesben megtalálhatóak a császári lakosztályok, az Ezüst Kamrával és a bécsi porcelán gyűjteménnyel rendelkező Hofburg Múzeum, valamint a Spanyol Lovasiskola is.

Belvedere palota utazás

Kép forrása: Freepik.com

Bécs központjától nem messze található a Belvedere-palota, amely ma múzeumként működik. A palota két részből áll: a Felső-Belvedere-ből és az Alsó-Belvedere-ből, amelyeket egy hatalmas kert köt össze. A Felső-Belvedere-ben a világhírű festő, Gustav Klimt több alkotása is megtalálható, köztük az egyik leghíresebb „A csók” című festménye is.

Az egykori császári rezidencia Bécs egyik legnépszerűbb turistalátványossága vitathatatlanul a Schönbrunni kastély. A kastélyhoz tartozó hatalmas parkban, valamint gyönyörű kertekben, pálmaházakban és a kastélyhoz tartozó Állatkertben kellemesen tölthetjük el az időt. Sétáljunk fel a park dombján épült Gloriette-hez, ahonnan pazar panoráma nyílik a városra.

Kávéházak és vásárlás

Bécs legnagyobb bevásárló utcája a Mariahilferstrasse, valamint a Kärntnerstrasse, ahol számos üzlet, világmárka és helyi tervezők boltjai is megtalálhatóak. A divatos ruházat és kiegészítők mellett pedig számos gasztronómiai élmény vár ránk. A kávézók és cukrászdák szinte egymást érik itt.

Választhatunk a klasszikus, századfordulót idéző híres bécsi kávéházak közül, mint amilyen az Aida vagy a Gerstner cukrászda. De érdemes felfedezni az újhullámos kávézókat is, amelyek a kis utcákban bújnak meg. Keressük fel a Vollpensiont, amely a város több pontján is várja vendégeit. Kiváló reggelit és brunchokat kínálnak, de a sütemény választékuk is pazar.

A város szélén található a Shopping City Süd, mely Bécs egyik legismertebb bevásárlóközpontja. 173 ezer m2 több mint 330 bolt található, melyek folyamatos akciókkal bombázzák a vásárlókat. Hazafelé tartva, betérhetünk a pandorfi Outletbe is, ahol világmárkák termékeit kínálják kedvező árakon.

Szórakozási lehetőségek a családnak

utazás Bécsbe

Kép forrása: Freepik.com

Haus des Meeres, vagyis a Tenger Háza, egy egyedülálló akvárium és terrárium komplexum, mely Bécs belvárosában található, egy átépített légvédelmi toronyban. Az épület magasabban helyezkedik el a város szintje felett, így remek kilátás nyílik a városra is. Az akváriumban és terráriumokban számos érdekes tengeri és szárazföldi állatot tekinthetünk meg.

Práter jelképe az óriáskerék, amely Bécs egyik legismertebb látványossága is egyben. Az 1897-ben épült óriáskerékről különösen a Schönbrunn kastélyra és a városközpontra nyílik gyönyörű kilátás, de emellett romantikus és izgalmas élményt is kínál. A vidámparkban számos izgalmas attrakció és játék várja a látogatókat.

A régi, klasszikus ügyességi játékoktól kezdve, mint például a célbalövés vagy a régi idők fából épült hullámvasútjain át, egészen a modern, gyors és pörgős kalandokig, mindenki találhat kedvére valót. A Práter területén találhatók a város legnagyobb zöldterületei, ahol a helyiek és a turisták egyaránt élvezhetik a természet szépségét, sétálhatnak, piknikezhetnek vagy egyszerűen csak lazíthatnak.

Rathausplatz télen-nyáron szórakoztató programokat kínál. Nyáron ideiglenes szabadtéri filmszínházzá alakul át, ahol koncertfelvételeket és filmvetítéseket tartanak. Az éjszakai hangulat és a jó társaság garantált. Télen pedig a Bécsi Adventi Vásárnak ad helyet.

A karácsonyi vásár varázslatos élményt nyújt: a városháza előtti téren található vásár sokféle kézműves terméket, karácsonyi dekorációt és finom falatokat kínál, míg a Mikulás-vonaton a krampuszok és a Mikulás várják a gyerekeket.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Barangoló

Comments are closed.