kerti asztal

Amióta létezik asztal a bútorok világában, nélkülözhetetlen lett a szerepe minden helyiségben, kültéren-beltéren egyaránt. A jó idő beköszöntével a kerti bútorok vásárlása vagy cseréje válik aktuálissá, így ideje beszélnünk a többfunkciós kerti asztalokról.

Balkonra, teraszra vagy kertbe

Ahol van lehetőség a szabadban eltölteni az időt és friss levegőt szívni, érdemes egy kerti asztalt is beszerezni az ülőalkalmatosságok mellé, hogy a frissítő italoknak, egy könyvnek, a telefonnak helye legyen. A Gemini-Duo webáruház kerti szék kínálatában minden funkcióra találhatsz asztalokat. Nem csupán formatervezésükben, de alapanyagukban is változatosak, találhatsz fém, műanyag, polyrattan vagy fa bútorokat.

Egy kerti asztal jól jöhet a hétvégi, szabadban töltött reggelizéstől kezdve a nagy társasággal való közös grillezésig számtalan esetben. Érdemes átgondolni, hogy a megvásárolni kívánt asztalt főleg melyik funkciójára szeretnénk használni és annak megfelelően kell dönteni a kiválasztásról.

Ha gyakoriak a kinti közös családi ebédek vagy sok vendég megfordul a háznál, akkor érdemes egy étkezőasztalban gondolkodni, akár komplett garnitúrában, amely egy kényelmes étkezéshez teljes mértékben komfortos asztalt és ahhoz stílusban passzoló négy vagy hat széket tartalmaz. Természetesen az étkezőasztal is lehet különféle típusú és anyagú, akár üveglapos.

Fém, fa vagy műanyag?

Általában mindenkinek van egy eredendő elképzelése, hogy milyen kerti asztalt szeretne, de azért ajánlatos végigmenni néhány szemponton, mielőtt rászánja valaki magát a döntésre. Ahogy már beszéltünk róla, a funkcionalitás szinte kéz a kézben kell, hogy járjon az esztétikummal, tehát nem szabad minden áron előtérbe helyezni a külsőt.

Ha olyan helyen van a kerti bútor, hogy ki van téve az időjárás viszontagságainak, akkor a fa kerti asztalokat mellőzni javasolt, kivéve, ha használat után mindig el lehet pakolni valahová. A fa bútorok állandó ápolást, karbantartást igényelnek.

Sokkal időtállóbbak a fém és műanyag garnitúrák. A fém szinte semmilyen karbantartást nem igényel, a leghosszabb időtartamú, nem reped, nem vetemedik. Ugyanakkor nem fog fémvázas kerti asztalt vásárolni az, akinek nem ez a stílusa, és már más típusú kerti bútorok vannak az udvarában.

Az igen népszerű polyrattan

Nem hiába egyre keresettebbek a polyrattan anyagú kerti asztalok és bútorok. Ez az új fejlesztés ötvözi a rattan és a műanyag jellemzőit, innen ered az elnevezése is, hogy polyrattan.

A megszokott műanyagoknál sokkal erősebb szálakból összesodort anyag jóval masszívabb, strapabíróbb, így ellenáll fagynak, esőnek, hónak és az UV-sugárzásnak is.

Kinézetre viszont a rattanra hajaz, annak elegáns külsejével, de nem fogjuk megtapasztalni az igazi farattan negatív tulajdonságait, úgy mint a szálasodás vagy egyes részek eltörése, repedése.

Polyrattanból már komplett kerti garnitúrákat állíthatunk össze, tetszés szerinti elemekből. Fotelek, kanapék, székek mellett már tárolók, kerti padok is kaphatók ebből a tartós anyagból.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.