legjobb kutya vitamin

Egy kutya rengeteg örömteli pillanatot hozhat a család életébe, ám ahhoz, hogy jól érezze magát az új otthonában, oda kell figyelnünk néhány fontos dologra. Például arra, hogy egészségesen fejlődjön és egy jókedvű, energikus eb legyen.

A felelősségteljes kutyagazdik fejében előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb kutya vitamin? Ideális esetben a kutyatápok minden fontos tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, de ennek ellenére előfordulhat, hogy szükség van a vitaminpótlásra.

A legjobb kutya vitaminok az eb egészségének megőrzésére

Akárcsak nálunk embereknél, a kutyáknál is szemmel látható jelei vannak annak, ha nem kapnak meg minden vitamint, amire szükségük van. Az egyik legárulkodóbb jel, hogy a négylábú bundája bizony nem szép fényes, hanem fakó, a szőre pedig töredezett.

Sőt, ha arra leszünk figyelmesek, hogy a kis kedvencünk durván hullajtja a szőrét és a bundája foltokban ritkul, akkor az is fontos figyelmeztető jel lehet. Egy vitaminhiányos kutya kedvetlen és nehezen kapható bármilyen aktív tevékenységre, mert az állandó fáradtság érzet miatt inkább fekszik.

Mivel a szőrveszteség az egyik legsúlyosabb tünet, ezért a B2, B3, B4 és B6 a legjobb kutya vitaminok közé tartozik. Ezek ugyanis hatékonyan támogatják a szőr regenerációját és a bőrük egészségének egyensúlyát is visszaállítják. A csontjaik, ízületeik erősítésére D-vitamint, a látásukra A-vitamint, a viszkető bőrre E-vitamint érdemes adnunk nekik, de a K-vitaminról sem szabad megfeledkeznünk.

A veszettség elleni oltás életet menthet

Ha fontos számunkra a kutyánk egészsége, akkor a kötelező oltásokról sem feledkezhetünk meg. Ezek közé tartozik a veszettség elleni oltás is, amivel akár meg is menthetjük a szeretett házi kedvencünk életét. A veszettség ugyanis egy súlyos betegség, amit nem lehet gyógyítani, akkor se, ha állat és akkor se, ha ember kapja el. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szeretett házi állatunk is megkapja a védelmet biztosító oltást.

Az elsőt a kutya háromhónapos korában kell beadni, majd fél évvel később jöhet a második dózis is. Rá két hétre az állatorvos beadja a kombinált oltást is, amit aztán évente meg kell ismételni.

Fontos tudni, hogy csak teljesen panaszmentes kutyák vakcinázhatók, akiknek van egyedi azonosítóval ellátott mikrochipjük. Az oltásokat dátumokkal, orvosi pecséttel és hologramos matricával együtt az oltási kiskönyvben kell vezetni.

Ha pedig valamilyen baleset történik, például a kutya megharap valakit, akkor a kiskönyvet be kell mutatni ezzel igazolva, hogy az ebünk nem fertőzhet meg senkit.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.