lakberendezés

Téli időszakban mindenki igyekszik bekuckózni a lakásba, vége a könnyed anyagok időszakának, megérkezett a takarók, plédek évszaka. Ezt még az is fokozza, hogy az anyagok színei is besötétednek, előtérbe kerülnek a barna, a szürke, valamint a barna árnyalatok.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mivel érdemes feldobni a hálót.

A téli időszak

Sokat tartózkodunk a lakásban, hiszen nagyon rövidek a nappalok, főleg ha napközben még köd vagy felhős idő is van. Ezért kell kialakítani egy olyan helyet ahol jól érezzük magunkat, védve a hideg és a sötétség ellen. Természetesen több textil anyagot használunk az ejtőzések során takarót, párnákat, plédeket főleg a mostani energiatakarékos, spórolós időszakban.

Színes ágyneműhuzatok

A legnagyobb, legmeghatározóbb elem a hálószobában az ágy, ezért nagymértékben befolyásolja a helység hangulatát. Ha szeretnénk téliesebb karaktert adni az ágynak, a legegyszerűbb módja ennek az, hogy cseréljük le az ágyneműket sötétebb színűekre.  Ettől melegebb hatású, elegánsabb is lesz a szobánk.

Persze vegyük figyelembe, hogy kaphatók két személy részére való hat részes ágynemű garnitúrák is, dupla paplan huzattal és vásárolhatunk egy dupla paplan huzatos ágyneműk is. Vásárláskor ezekre célszerű odafigyelni. A hat részes ágyneműhuzatok webáruháza azonban mindennel ellát bennünket, amire szükségünk lehet.

A téli motívummal ellátott modern vagy klasszikus ágynemű az egész belső teret átalakítja. Találjuk meg számunkra a megfelelőt, mivel télen többet vagyunk a szobában és az ágyban is ezért a takarók, párnák beszerzése is fontos tényező lehet.

Sokkal többet nézünk tévét, olvasgatunk az ágyban jól jönnek ide a műszőrméből, a kötött anyagból, bársonyból készült textilek, sőt egy-két vastag, puha szőnyeg is jó szolgálatot tehet.

Gyertyák

Hosszú téli esték, így bizony nagyon hamar sötétedik, alig látni a lakásban, ezért csempésszünk be a szobába néhány meghitt hangulatú illatgyertyát. Nemcsak világosabb lesz tőlük, hanem az orrunkat is kényeztetni fogják. Inkább egy csoportba tegyük őket, mint egyesével, nagyobb lesz a hatásuk.

A függönyöket is nem árt télire cserélni, ha csak díszítő jellegűek akkor is. Bizonyos mértékig segít bent tartani meleget.

Kuckós részleg

Ilyenkor télen sokkal több teát és kávét iszunk, kakaót, forró csokit. Nagyon kellemessé lehet tenni néhány új kiegészítővel a tea időt, mint például pár új bögre,  abból sosincs elég, egy divatos cukortartó vagy kiskancsó a tejszínnek, tejnek.

Vagy garnitúrában, mindent együtt! Szalvétákat téli mintákkal, fém kekszes dobozokkal is még téliesebbé varázsolhatjuk a szobát.

A világítást fényfüzérekkel segíthetjük, ma már elemes változatokat lehet főleg kapni, így nem függ a konnektorok helyétől az üzemeltetésük bármennyit felakaszthatunk belőlük, bárhova a lakásban. Növelhetjük velük a fényt, így nem érezzük magunkat annyira rosszul.

Összegezve: Természetesen bármivel is téliesítsük a szobát a kiegészítők színeit is összhangba kell hozni a szoba többi alkotóelemével, hiszen egy barátságos, pihentető teret igyekszünk kialakítani a téli bentlakós időszakra.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.