varrás

Ahogy a gyerekek számára a különböző játékok, úgy nekünk felnőtteknek is szükségünk van valamilyen kikapcsolódásra. Manapság ismét egyre népszerűbbek a kreatív hobbyk, legyen szó kötésről, festésről vagy varrásról.

Utóbbi azért is nagyon jó választás, mivel sok pénzt spórolhatunk, ha magunknak varrjuk ruháink és kiegészítőink egy részét. Valamint a pénzügyi előnyök mellett nagyon egyedi darabokat készíthetünk magunknak, melyet az üzletek kínálatában nem tudnánk megtalálni.

Kezdők számára ugyan egy komplexebb szabás minta nagy ugrás lehet, egy neszeszer vagy táska varrása azonban ideális első projekt lehet. Ebben a cikkben egy viszonylag könnyű varró projektet láthattok, amelyet kezdőként is bátran kipróbálhattok.

Mire lesz szükségünk?

Kezdjük talán a szükséges anyagokkal és eszközökkel, melyeket be kell majd szerezned. Szükség lesz valamilyen vastagabb anyagra, amely lehet valamilyen vászon vagy akár farmer anyag.

Emellett nagyon fontos a táska alapját adó hevederek beszerzése, amely lényegében a táska nagyságát is meghatározza. Végezetül szükség lesz néhány fém alkotó elemre, valamint igény esetén cipzárra is. Utóbbi természetesen az egyéni preferencia kérdése.

A hevederek választásánál fontos, hogy megfelelő anyagot, hosszúságot és szélességet válasszunk. A pánt maga lehet állítható hosszúságú vagy fix is, ez független a hevedertől. Eltérés abban van, hogy milyen extra kellékekre lesz szükségünk.

Amennyiben ugyanis állítható hosszúságot szeretnénk, a sztenderd fém elemek mellett csúszkára is szükségünk lesz. Emellett el kell döntenünk, hogy maga a táska pánt rögzített vagy lecsatolható legyen – utóbbi esetben ugyanis karabínerekkel kell majd dolgoznunk.

A fentieke kívül fontos még észben tartani, hogy a táska mérete és ebből eredően a cipelt teher súlya is meghatározó. Nagyobb méret és súly esetén ugyanis érdemes erős, strapabíró anyagot választani.

Szabás minta és anyag beszerzése

Szabás mintát könnyedén szerezhetünk internetről, itt alapvetően az egyéni elképzeléseinkhez legközelebb álló projektet kell majd alapul vennünk. Érdemes azonban a szabásminta nehézségét is megnézni és ez alapján választani.

Emellett a táska minőségének kulcsa a megfelelő alapanyagok beszerzése. Emiatt fontos, hogy olyan megbízható üzletből vásároljunk, mint amilyen a Bubulakovo is.

A fenti szempontok figyelembe vételével te is biztosan csodás táskát varrsz majd magadnak!

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Raisa Kanareva

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.