legjobb konyhai robotgép

A legjobbat kiválasztani sohasem egyszerű. Még akkor sem, ha csak egy háztartási eszközről van szó. Ebben a cikkben csak arra merünk vállalkozni, hogy segítünk eligazodni a habot verő, dagasztó, reszelő, szeletelő, keverő, turmixoló és húst daráló masinák között.

Első lépésként tegyük rendbe a fejünkben a fogalmakat: pontosan mi is 2023-ban a konyhai robotgép definíciója? Egy elektromos, multifunkciós háztartási eszköz, amely különböző kiegészítőkkel felvértezve legalább az alábbi funkciókra képes: habverés, dagasztás, keverés.

Az 1920-as években még viszonylag egyszerű volt kiválasztani a legjobb konyhai robotgépet. Ugyanis ekkor jelent meg a piacon a KitchenAid márka az első mechanikus konyhai habverővel.

Napjainkban sokkal nehezebb a választás: a Bosch, BRAUN, Philips, GORENJE, ETA, KENWOOD, KitchenAid, PHILCO és Sage gyártók mellett még további számos márka versenyez a kegyeinkért.

Ennyi bevezető után lépjünk tovább: hogyan válasszunk. Először is nézzük a szükséges funkciókat. Legalább az alábbiakat tartalmazza a robotgépünk: dagasztás, habverés és habosítás, kávé és diófélék darálása, zöldségek és gyümölcsök feldarabolása, zöldségek és gyümölcsök turmixolás.

Megegyezhetünk abban, hogy ezek a minimál funkciók: olyan gépet nem választunk, amely ennél kevesebbre képes.

Következő szempont a minőség. Engedjük el a nevesincs, ismeretlen gyártókat. Válasszunk olyat, amelyik már évtizedek óta bizonyítja a konyhában a megbízhatóságát. Koncentráljunk a következő márkákra: Tefal, Bosch, Kenwood.

Nézzünk bele a pénztárcánkba. Mennyi pénzt szánunk a projektre? Legyen ez kereken 150 ezer Ft. Ez egy méretes összeg, ennyiért már joggal várunk el minőséget.

Nézzük meg sorstársaink, pontosabban leendő sorstársaink véleményét, azaz vizsgáljuk meg, hogy a felhasználók hogyan értékelik a termékeket.

Mindenképpen olyan felületet válasszunk, ahol az értékelések számossága és az értékelési mechanizmus kialakítása garancia a függetlenségre és az objektivitásra. Legjobb, ha első körben az Amazon felületén nézünk körül.

Dobpergés és fanfárok: megvan a győztes. Minden fenti szempontot mérlegelve a legjobb konyhai robotgép a Bosch MUM58M59 modell:

  • tartozékok: dagasztószár, keverőszár, szeletelő feltét, turmix feltét, citrom és gyümölcs prés, húsdaráló,
  • gyártó: a Bosch neve garancia a minőségre, 120 éve vannak jelen a piacon. Kulcsszavak: innováció, digitalizáció és fenntarthatóság,
  • ár: < 150 ezer Ft,
  • értékelések: több ezer értékelés felhasználó véleménye alapján 4,6. Az értékelők 75% 5 csillagot adott neki.

Szóval egy Bosch MUM58M59 robotgéppel nem lőhetünk mellé. Ha pedig megvettük, akkor már csak arra van szükség, hogy valóban használjuk, ne pedig a konyhaszekrény hátsó fertályán pihenjen folyamatosan.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.