teraszburkolat

A WPC kompozit tartós és kiváló lehetőséget biztosít udvarunk és kertünk szebbé és praktikusabbá tételéhez. A piacon sokféle WPC közül lehet választani, feltevődik tehát a kérdés, hogy melyek a lefontosabb kritériumok, amelyek alapján vásárolunk?

A WPC kompozit egy innovatív és sokféleképpen felhasználható építkezési anyag, amely hosszú éveken keresztül környezetünk díszes és tartós eleme lehet. Érdemes tehát időt szánni a megfelelő minőségű kompozit kiválasztására és szakszerű elhelyezésére.

A WPC-felhasználás célja

A WPC kompozit, összetevőinek köszönhetően sokféle felhasználásra alkalmas. Lehet belőle kerítéskorlátot készíteni, pergolát építeni, teraszburkolatot lerakni, kerti ösvényt vagy fürdőmedence körüli járólapot kialakítani. Attól függően, hogy a teraszburkolat egy étterem vagy egy magánlakásba kerül, érdemes figyelembe venni az anyag tartósságát és minőségét.

Vannak vastagabb és vékonyabb WPC-lapok, ezek vastagsága 2,2-2,5 cm körül van, vannak továbbá 30×30 cm-es nagyságúak, de a prémium minőség 290 cm hosszú és mintegy 14 cm széles.

A magyar piacon a WPC-forgalmazók forgalmazók 0 és 25 év közötti garanciát biztosítanak, ajánlott tehát a magasabb minőséget választani ezen a területen is.

A WPC ára

A WPC kompozit akár 60%-os farosttartalommal rendelkezik, emellett melegen formázható műanyagból és adalékanyagokból áll. A farosttartalma adja a fahatású megjelenését és az anyag melegségét, a műanyag biztosítja a tartósságát.

Az adalékanyagok révén kapja a színét, amely így nem fakul, illetve ezeknek köszönhetően lesz rezisztens a gombával, rovarokkal, penésszel szemben. A kompozit ugyanakkor nem törik, nem repedezik és nem szálkásodik. A piacon kapható klasszikus erezetű vagy famintázatú prémium WPC.

Van légprofilos vagy tömör szerkezetű, perma-tech réteggel bevont kompozit. Ezek az elemek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az árak is nagyon változatosak legyenek, akárcsak az anyag minősége.

A WPC burkolat elkészítése

Ha gyorsan és viszonylag egyszerűen szeretné megoldani a WPC-kompozit elhelyezését, akkor a Csináld magad-teraszburkolat kiváló megoldás lesz. A megfelelő fogadófelület elkészítése után csak össze kell kattintgatni a 30 cm x 30 cm-es darabokat és már kész is vagyunk.

Ha hosszabb ideig szeretné élvezni a kompozit előnyös tulajdonságait és a prémium minőség fele fordul, akkor ajánlatos szakembert hívnia, aki figyelembe veszi az anyag tulajdonságait.

A WPC-kompozit hőre táguló, hidegre összezsugorodó anyag, így ennek a természetes folyamatnak megfelelő teret kell biztosítani a járólap kialakításánál.

Érdemes továbbá lejtősen elhelyezni a lapokat, hogy azokon, az erezet mentén, lefolyjon a víz, csapadék, hólé és ne maradjon meg, pocsolyát képezve.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.