cserépkályha

A hangulatos belső tereket, a melegséget árasztó nappalikat, a meghitt otthonokat mindenki imádja. Ahhoz, hogy teljes mértékben ki tudjunk kapcsolódni és pihenhessünk, mindenképpen olyan eszközökkel és dekorációkkal kell ellátni a helyiségeket, amelyek segítenek nekünk ebben.

A cserépkályha egy remek megoldás arra, hogy összehozzuk a családot, hogy egy olyan nappalit alakítsunk ki magunknak, ahol élvezzük az ott töltött időt. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan rendezhetjük be az otthonunkat, ha cserépkályhával fűtünk.

Megoldások hosszú téli estékre

Egy kandalló vagy egy cserépkályha esetén a nappali berendezése kihívást jelenthet. Szokatlan megoldásokat, valamint átgondolt térelrendezést igényel, hiszen nem mindegy, hogy milyen stílust és összhatást szeretnénk elérni.

Amennyiben még csak gondolkodunk abban, hogy beszereltessünk egyet, mindenképpen árajánlat kérésre lesz szükség cserépkályha építésére. A megfelelő szakember ugyanis úgy tudja megvalósítani az elképzeléseinket, hogy a lakberendezési terveinken se kelljen túl sokat változtatni.

Már csak az a kérdés, hogyan lesz egyedi és karakteres a végeredmény?

Megoldások a cserépkhályha elhelyezésére

A modern otthonok kialakításánál a cserépkályhák helyét már úgy választják ki, hogy az minden esetben a szoba központi részén legyen. Ennek persze megvan a maga indoka, hiszen a fűtési rendszernek a fő célja, hogy belsőépítészeti dekorációvá váljon. A háztartásban élők és a vendégek figyelmét magára vonja, így ez lesz az a berendezés, amelyben gyönyörködhetünk, ami inspirál bennünket.

Fontos tehát, hogy a cserépkályha elrendezése passzoljon a nappali stílusához. Törekedni kell arra, hogy maximalizálja annak jelenlétét a házban. A kályha önmagában vonzza a tekintetet, így érdemes ezt figyelembe venni, hiszen könnyen áteshetünk a ló túloldalára, ha túl sok dekorációval próbálkozunk.

A nappali berendezése

Amennyiben megvan a cserépkályha, már csak a bútorokat, a szőnyegeket, függönyöket és persze az egyéb tárolókat kell elhelyezni. Ami a berendezést illeti, egy kényelmes fotel, egy hozzá passzoló kanapé tökéletes központi elemek lehetnek. Ehhez válasszunk színben illő puha szőnyeget, amin tényleg olyan, mintha az ember a felhőn járna.

Igyekezzünk könnyen tisztítható változatot vásárolni, hiszen előfordulhat, hogy a nappaliban szeretnénk filmezni, amihez mindenképpen popcornt és egyéb rágcsákat társítunk. Mivel itt gyakran az egész család egyszerre fordul meg, így előfordulhat, hogy nagy lesz a tömeg, fontos, hogy le lehessen ülni, akár a szőnyegre is. Egy puha és hosszú szálú változat remek megoldás erre az eshetőségre.

Ne feledkezzünk meg a függönyökről sem, amik önmagukban is díszítő értékkel bírnak. Nem beszélve a könyves polcokról, amik végérvényesen otthonossá és meleggé varázsolják a nappali belső terét.

Összegezve

Bár manapság egyre ritkább, hogy valaki cserépkályhát választ otthonra, még mindig sokan választják ezt a megoldást. Egy jól elhelyezett kályha, hozzá passzoló bútorokkal képes összehozni az egész családot.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.